Ceaiul de cicoare, cel mai bun aliat pentru arderea grasimilor

11 februarie 2015 // Diete

Daca vreti sa scapati de cateva kilograme in plus, trebuie sa beti ceai de cicoare, deoarece acesta va poate ajuta sa obtineti rezultatele mult dorite.
Ceaiul de cicoare, cel mai bun aliat pentru arderea grasimilor

Radacina acestei plante contine numeroase vitamine: B, E, K, A, C, dar si calciu, fosfor, zinc, magneziu, potasiu. Ceaiul de cicoare scade colesterolul din sange, stimuleaza functionarea normala a metabolsimlui si taie pofta de mancare. Ajuta si la refacerea mucoasei intestinale in cazul persoanelor bolnave de ulcer si ajuta si in cazul calculilor renali.

publicitate

Cicoarea lupta si impotriva cancerului de colon. Este foarte indicata in curele de slabire. Radacina de cicoare are calitati anorexigene, care se manifesta prin diminuarea senzatiei de foame.

In plus, cicoarea completeaza o dieta de slabire, deoarece are actiune depurativa, dar este si un bun laxativ. Ceaiul de cicoare ajuta la arderea grasimilor. Trebuie sa beti 3-4 cani de ceai de cicoare pe zi, pe o perioada de 1-2 luni.

Citeste si: Ceaiul de ghimbir, arma puternica in lupta kilogramelor

Pentru rezultate, este necesar sa beti ceai din radacina de cicoare cu o jumatate de ora inaintea mesei. De asemenea, acest ceai are efect laxativ si ajuta la eliminarea toxinelor, avand beneficii in tratamentul unor afectiuni reumatice, precum guta, reumatismul si artrita.

Atentie: Persoanele care sufera de gastrita hiperacida, ulcer gastric, femeile insarcinate si cele care alapteaza nu trebuie sa consume acest ceai.

Cum se prepara o infuzie de cicoare?
Din pulberea de radacina coapta si maruntita se pun 2 lingurite la o cana cu apa fierbinte. Se fierbe 2-3 minute sau se lasa la infuzat sub capac. Se strecoara si se indulceste cu putin zahar brun sau o lingurita de miere dupa ce se raceste.

Terapeutii sustin faptul ca ceaiul de cicoare combate cu succes digestia lenesa, tusea si anemiile. Consumata zilnic, infuzia este foarte buna si pentru problemele digestive, asociate stresului, cum ar fi scaderea sau cresterea poftei de mancare.