A zdrobit coji de oua si le-a amestecat cu lapte. N-o sa-ti vina sa crezi de ce boala s-a tratat

12 februarie 2016 // Stiri

Poate la majoritatea dintre dvs vi se pare ceva foarte banal, insa coaja de la oua este foarte benefica pentru sanatate, putand trata mai multe afectiuni. Iata ce puteti trata daca amestecati coaja de ou zdrobita foarte fin cu lapte sau apa.
A zdrobit  coji de oua si le-a amestecat cu lapte. N-o sa-ti vina sa crezi de ce boala s-a tratat

In fiecare zi lumea arunca o cantitate mare de coji de oua, deoarece oamenii cred ca nu sunt utile. In cel mai bun caz, se adauga la hrana puiilor si a animalelor, pentru a stimula cresterea si sanatatea lor.

publicitate

Beneficii si compozitia cojilor de ou
Cu toate acestea, in cazul in care cojile sunt utile pentru animale, de ce oamenii sa nu-l foloseasca pentru a imbunatati sanatatea lor? De fapt, acesta este folosit, nu in medicina, ci in retetele oamenilor. In trecut batranii cunosteau foarte bine proprietatile cojilor de oua.

Oamenii de stiinta europeni au efectuat o cercetare la mijlocul secolului XX. Studiile efectuate in Ungaria, au aratat ca coaja de ou este o sursa excelenta de calciu natural, dar oamenii de stiinta maghiari nu l-au folosit inca in practica, ci „pe hartie”.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta din Olanda, Belgia si Statele Unite au facut unele studii clinice specifice, iar proprietatile unice ale cojii de ou au fost confirmate.

In compozitia sa s-a descoperit aproximativ 93% calciu si alte minerale necesare pentru sanatatea umana, precum fosfor, magneziu, siliciu, potasiu, sodiu, fier, etc. In afara de acestea, coaja de ou este bogata in aminoacizi si alte componente valoroase – comparativ cu calciu, sintetizate artificial.

Compozitia cojii de ou este similara cu oasele umane si a dintilor, precum si maduva osoasa. Ea ajuta la producerea de celule sanguine si este deosebit de utila pentru copii mici.

Ce boli pot fi tratate cu coaja de ou:
Coaja de ou poate accelera foarte mult vindecarea fracturilor osoase, iar atunci cand este cazul, luati de 3 ori pe zi cate 1 lingurita pulbere de coaja de ou. Este necesar sa se agite pulberea intr-un pahar de ceai sau apa plata si sa beti tot amestecul. Copiii sub 14 ani este suficient sa bea acest amestec de 2 ori pe zi.

Pentru tratarea osteoporozei, trebuie sa faceti in mod regulat urmatorul amestec care se ia in fiecare an timp de 3-4 saptamani. Zilnic cu 10-20 minute dupa cina, se amesteca 1/2 lingurita pulbere de coaja de ou cu lapte, iaurt sau suc.

Daca va confruntati cu arsuri la stomac se amesteca 1 lingurita pulbere de coaja de ou cu lapte (1/2 ceasca). Pentru a scapa complet de arsurile la stomac, trebuie sa luati acest amestec in fiecare zi, timp de 6-8 luni.

Puteti lua acest amestec si pentru durere la stomac: timp de 10 zile luati cate 1 lingurita pe zi, inainte de mese.

De asemenea multi oameni amesteca sucul de la o lamaie cu pulberea de la coaja de ou, pentru a trata o serie de afectiuni.

Daca este posibil, este mai bine sa folositi coaja oualor de prepelita, insa din acestea veti obtine mai greu pulberea de oua, deoarece ouale sunt mici si cojile sunt subtiri. Deci ouale de gaina sunt varianta cea mai simpla si mai comoda.

Nu folositi oua de rata si de gasca, deoarece pe coaja lor sunt mai multe sanse de a trai agenti patogeni ai salmonelei si ai altor infectii.