Secretul dezvaluit de o batrana gospodina. Cum sa pastrati MARARUL VERDE cateva luni fara sa-l inghetati

9 iulie 2016 // Stiri

Toate gospodinele vor mirosul proaspat de marar, leustean sau patrunjel in bucataria lor atunci cand gatesc. Primavara, vara si chiar o parte din toamna, acest lucru nu este o problema.
Secretul dezvaluit de o batrana gospodina. Cum sa pastrati MARARUL VERDE cateva luni fara sa-l inghetati

Ca sa pastreze spre exemplu mararul, multe persoane il ingheata, insa prospetimea si mirosul dispar. Acest truc o sa va ajute sa pastrati mararul proaspat timp de cateva luni fara sa-l inghetati.

publicitate

Tot ce aveti nevoie este de:
-marar
-borcane de sticla cu capac

Procedura:
Spalati bine mararul si borcanul daca nu este nou si lasati ambele produse bine la uscat. Dupa ce ati facut acest lucru, puneti mararul in borcan, sigilati cu capac si puneti in frigider. Potrivit celor de la perfect-ask, mararul a stat timp de 2 luni proaspat si verde.

Mararul este o planta anuala, cunoscuta de secole. Este folosit crud, sarat, congelat in diferite retete.

Mararul este cultivat aproape peste tot in Romania, dar normal el creste in salbaticie sii de-a lungul Dunării. Contine 1% uleiuri esentiale. Mararul era cunoscut si folosit de vechii romani.

Mararul este folosit in salate, sosuri din lapte si maioneza, la marinate si servit cu branza. Este un aditiv comun, si se foloseste la pregatirea de muraturi si la castraveti. Este potrivit in mancaruri pentru peste, cartofi, dovlecei, fasole verde, varza si supe de legume. Pentru suedezi, el este un condiment national. Mararul proaspat are o aroma puternica si gust dulce, acru.

Depozitare
Mararul se pastreaza foarte usor, invelit intr-un ziar sau intr-un recipient din plastic. Se pastreaza in partea de jos a frigiderului. O alta modalitate buna de a stoca este un borcan sau un pahar de apa – dar trebuie sa schimbati apa o data pe zi, pentru a mentine proprietatile plantei.

Puteti congela mararul – se spala si se taie in bucati mici si se pune in forma de gheata, acoperit cu un pic de apa. Alte optiuni de stocare sunt prin sarare sau direct in borcane. Aceeasi procedura se poate face cu ulei de masline sau cu otet.

Mararul contine flavonoide, minerale, aminoacizi. Acesta este bogat in acid folic, caroten, vitaminele C si E. Este o sursa buna de calciu, prin urmare, este util pentru a reduce pierderea de masa osoasa ce apare dupa menopauză, si in anumite stari de boala, cum ar fi artrita reumatoida, osteoporoza si altele asemenea.

In ce probleme va ajuta mararul?
Digestie – mararul contine uleiuri esentiale care incurajeaza secretia de bila si a sucurilor digestive. Aceste uleiuri stimuleaza peristaltismul.

Cancer – flavonoidele continute de marar, sunt cunoscute pentru proprietatile lor de protectie împotriva radicalilor liberi si cancerigeni.

Impotriva insomniei – uleiurile esentiale din marar au efect atat de stimulare, cat si de calmare. Mararul duce la activarea secretiei anumitor enzime si hormoni, care au un efect calmant si hipnotic impotriva problemelor de somn.

Diaree – comuna cauza de diaree este proasta digestie si actiunile microbiene. Mararul amelioreaza starea asa cum este bine pentru sistemul digestiv. Ajuta prin suprimarea infectiilor microbiene din cauza actiunilor bactericide.

Tulburari menstruale – flavonoidele din uleiurile esentiale creeaza un fel de secretie de stimulare a anumitor efecte hormonale, care, la randul lor, contribuie la mentinerea ciclului menstrual normal.

Ingrijirea orala – semintele si frunzele de marar sunt odorizante bune pentru gura. Mai mult decat atat, uleiurile esentiale din condimente au antibacterieni, antioxidanti si proprietati dezinfectante.

Un agent secret american merge in Rusia...

Un agent secret american merge in Rusia intr-o bodega...

La usa unei batrane...

Intr-o zi, la usa unei batrane, suna un domn elegant...

O fata batrana...

Într-un apartament al unui bloc select de locuinte...