Cum ai grija ca bacteriile sa nu se raspandeasca in casa ta

Faci curatenie in mod frecvent, insa intotdeauna exista temerea ca anumite obiecte sau locuri sa nu fie complet igienizate si sa fi scapat anumite bacterii pe care nu le vrei aproape.
Cum ai grija ca bacteriile sa nu se raspandeasca in casa ta

Şi atunci, cum procedezi? Pentru că nu îţi poţi dedica tot timpul liber curăţeniei excesive, trebuie doar să fii mai atentă la anumite detalii ce te scapă de acest stres.

publicitate

Foloseşte detergenţi cu dezinfectanţi
Ca să fii sigură că vei îndepărta orice urmă de microb, asigură-te că detergenţii pentru podea, gresie, faianţă sau alte lucruri pe care le cureţi au şi dezinfectant. Evită, totuşi, detergenţii pe bază de clor, pentru a fi sigură că nu te expui iritaţiilor sau eventualelor alergii.

Ia-ţi o maşină de spălat cu funcţii sporite de igienizare
Dacă te temi că maşina ta de spălat nu poate curăţa eficient toate hainele pe care le pui în ea, atunci este bine să foloseşti una care are o funcţie de curăţare igienică a hainelor, la temperaturi mici. Pentru că nu poţi să speli toate rufele la peste 60 de grade şi vrei, totuşi, să le dezinfectezi şi pe cele ce nu suportă mai mult de treizeci de grade. Spre exemplu, Beko are funcţia CoolHygiene20ºC, prin care asigură o spălare igienică a rufelor, la cele mai scăzute temperaturi, fără a le pune în pericol culorile sau ţesătura.

Spălarea mai desă a lucrurilor pe care le atingem foarte des
Există anumite obiecte ce funcţionează precum adevăraţi magneţi de bacterii. Spre exemplu, întrerupătoarele, clanţele sau alte obiecte pe care le atingem des, însă pe care uităm să le mai curăţăm. În felul acesta, de fiecare dată când le folosim, riscăm să răspândim bacteriile în toată casa.

Evită umiditatea
Se ştie că umiditatea face casă bună cu dezvoltarea bacteriilor, aşa că încearcă să ai grijă să menţii uscate colţurile în care ştii că se scurge apă, precum cele din apropierea chiuvetei sau a căzii, spre exemplu. Însă acoperirea lor în permanenţă cu diverse materiale textile nu este o soluţie – ele se vor impregna cu apă şi nu vor face decât să atragă mucegaiul, pe care nu ţi-l doreşti, mai ales pentru că există foarte multe persoane care au alergii la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.