Cum alegeti masina de spalat potrivita

Masina de spalat se numara printre acele investitii importante, de lunga durata. Din acest motiv, este vital sa va documentati foarte bine inainte de a va decide asupra unui model si sa vedeti exact care este alegerea potrivita pentru nevoile familiei dumneavoastre.
Cum alegeti masina de spalat potrivita
foto credit

1. Începeți prin a măsura spațiul pe care-l aveți la dispoziție pentru mașina de spălat, inclusiv ușile de la încăpere și intrarea în casă. Aveți grijă ca locul unde va sta să fie drept și suficient de rezistent pentru greutatea și viitoarele vibrații ale mașinii. Nu o amplasați pe mochetă sau covor. De asemenea, veți avea nevoie de o sursă de curent electric și de apă rece, precum și o scurgere. Priza trebuie să fie cu împământare și s-o folosiți de preferat doar pentru mașina de spălat.

publicitate

2. Stabiliți-vă un buget în care să vă încadrați
Un buget mai mic nu înseamnă neapărat o mașină de calitate redusă, ci doar mai puține funcții suplimentare.

3. Următorul pas este să vă hotărâți dacă să fie cu încărcare frontală sau verticală. Cele cu încărcare verticală sunt în general mai ieftine, însă vor consuma mai multă apă și energie decât cele frontale. În plus, sunt mai agresive cu tesaturile, dar în același timp vor spăla mai bine hainele. Au avantajul că rufele murdare sunt mai ușor de incarcat, fără să mai fie nevoie să vă aplecați.

4. Decideți de ce capacitate de încărcare aveți nevoie, în funcție de cantitatea de rufe pe care o veți spăla. În general, familiile cu doi copii nu au nevoie de o capacitate mai mare, de 8 kg, însă depinde foarte mult și de activitățile membrilor (cei care practică constant sporturi, de exemplu, vor produce o cantitate mai mare de rufe murdare). Pe de altă parte, o capacitate crescută de încărcare vine la pachet cu facturi ușor mai ridicate.

5. Alegeți una cât mai economică, pentru a reduce facturile la utilități. O mașină de spălat eficientă va însemna o investiție inițială mai mare, dar va costa mai puțin pe termen lung. Mașinile de spălat Arctic, de exemplu, se încadrează în cele mai eficiente clase energetice. Însă nu uitați că va conta foarte mult și programul de spălare pe care il veți folosi și temperatura. Încălzirea apei poate fi responsabilă pentru 90% din energia folosită.

6. Luați în considerare zgomotul pe care-l face, mai ales dacă veți avea mașina amplasată lângă dormitor sau camera copilului.

7. În funcție de activitățile familiei dumneavoastre, alegeți funcțiile suplimentare de care aveți nevoie, cum ar fi: spălare rapidă, spălare delicata, funcție de blocare a panoului, program dedicat hainelor de culoare inchisa etc. Există modele care au opțiunea de a amâna pornirea mașinii pentru perioada din zi care vă este convenabilă – deci puteți programa ca mașina să încheie spălarea chiar în momentul în care ajungeți acasă de la serviciu, astfel încât rufele ude să nu stea foarte mult în cuvă.

8. Înainte să decideți asupra unui model, luați în calcul și posibilele costuri pentru reparații și garanția cu care vine. Urmăriți ce review-uri au lăsat alți utilizatori pe internet, care sunt cele mai des întâlnite probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.