Cum sa iti alegi locuinta potrivita

5 august 2015 // Casa Mea

Atunci cand esti in cautarea unei locuinte, exista mii si mii de intrebari care iti vin in cap, pe masura ce iti imaginezi cum va arata, cat de aproape trebuie sa fie de locul de munca, daca iti vor fi sau nu frumoase serile petrecute in el si cum ar trebui sa il decorezi.
Cum sa iti alegi locuinta potrivita

Însă trebuie să păstrazi numai câteva argumente în alegerea locuinţei perfecte, pentru a nu te lăsa influenţată peste măsură:

publicitate

Zona
Zona este extrem de importantă în cumpărarea unui apartament. Însă cel mai important criteriu care îţi va dicta ce zonă să alegeţi este acela al nevoilor. În primul rând, îţi doreşti să ieşi în oraş des, ori să stai într-o zonă liniştită? Deşi apartamentele centrale vor fi o soluţie bună în prima variantă, preţul este unul mult mai ridicat, iar apartamentul poate veni la pachet cu multe alte probleme aduse de vechimea clădirii. De aceea, trebuie să pui în balanţă foarte bine toate aceste lucruri.

Număr de camere
Numărul de camere este şi el direct proporţional cu preţul. Însă vei avea surpriza ca uneori un apartament de trei camere să fie mai avantajos decât unul de două, calculând proporţional. Poţi să arunci o privire pe ofertele de la premierimobiliare.ro, unde vei vedea mai multe variante de preţ pentru apartamentele de trei camere.

Orientare
Dacă eşti o persoană solară şi cauţi în permanenţă lumina şi soarele, atunci nu cumpăra un apartament orientat către Nord. Asigură-te că sunt îndreptate către Est sau către Sud şi, în cazul în care soarele este prea puternic, poţi oricând să foloseşti draperii mai groase, care sunt şi extrem de elegante!

Design
Înainte de a spune „da” apartamentului viselor tale, încearcă să îţi dai seama dacă modul în care este construit şi repartizarea camerelor se potrivesc cu nevoile tale. Dacă este semidecomandat, spre exemplu, iar tu îţi doreşti doi copii, aminteşte-ţi că acea cameră nu va fi folosită niciodată ca dormit, spre exemplu.