Cum sa securizezi casa atunci cand pleci in vacanta

Mai e foarte puțin timp rămas până la momentul mult așteptat al verii: perioada concediului.
Cum sa securizezi casa atunci cand pleci in vacanta

Te așteaptă câteva zile de vis, la care te-ai tot gândit și le-ai tot planificat în ultimele luni și nu-ți dorești nimic altceva decât să te deconectezi complet de viața “reală”. Ca să stai liniștită și să fii sigură că e totul în regulă înapoi acasă, iată câteva metode prin care să-ți securizezi casa cât timp ești plecată.

publicitate

1. Cere cuiva din familie, unui prieten apropiat sau unui vecin de încredere să mai treacă pe la tine cât timp este casa goală. Roagă-i să-ți ridice și corespondența și să nu lase să se adune pliantele publicitare.

2. Instalează-ți lumini în grădină care se aprind automat seara sau unele care se activează prin senzori de mișcare. De asemenea, poți investi în lumini de interior cu timer, pe care le poți seta să se aprindă automat la anumite ore, astfel încât să pară că e cineva acasă.

3. Abține-te de la declarații și poze postate online, referitoare la locul unde-ți petreci vacanța. Oricât de precauți am fi cu setările de privacy, nu putem știi niciodată cine urmărește ceea ce postăm pe rețelele de socializare sau pe blog. Nu puține au fost cazurile în care hoții au aflat de pe Facebook că o casă a rămas goală și au hotărât să acționeze.

Cum sa securizezi casa atunci cand pleci in vacanta

4. Investește într-un sistem de alarmă antiefracție de calitate. De asemenea, poți instala camere de supraveghere video dotate cu senzor infraroșu, pentru a filma inclusiv pe timp de noapte. Cei de la Spy-Shop.ro au o gamă foarte mare de unde poți alege și pot ajuta și cu consultanță pe partea asta, în cazul în care nu știi exact de ce ai nevoie sau ce s-ar potrivi.

5. În ultimă instanță, dacă vrei să stai liniștită, îți poți asigura casa și bunurile împotriva furtului, chiar dacă stai în chirie. În prezent, asigurările obligatorii de locuințe acoperă doar calamitățile, precum cutremurele, inundațiile sau alunecările de teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.