Cum sa-ti deschizi o patiserie frantuzeasca

31 august 2015 // Casa Mea

Te pasionează bucătăria franțuzească, în special partea legată de produsele de patiserie și brutărie? Prietenii și familia îți laudă croissantele cu unt, mini-brioșele și tartele, iar de ziua lor te roagă să le faci niște cupcakes sau macarons?
Cum sa-ti deschizi o patiserie frantuzeasca
Foto credit

Te gândeai să duci acest hobby la următorul nivel și să îți deschizi o patiserie franțuzească? Iată ce trebuie să faci pentru a-ți îndeplini visul:

publicitate

1. Informează-te cât mai mult despre ce înseamnă patiseria și brutăria franțuzească. Citește bloguri și cărți despre istoria lor, despre cum s-au format și evoluat. Exersează continuu rețetele pe care încă nu le stăpânești pe cât de bine ți-ai dori. Nu desființa nici ideea de a urma un curs de gătit specializat, există foarte multe școli autorizate care te pot ajuta.

2. Decide-te care va fi targetul tău și unde dorești să amplasezi patiseria. Va fi high-end? Vei avea și mese, la care lumea va putea sta să bea vin sau cafea? Dorești să fie într-un mall sau în zona centrală și pietonală a orașului?

3. În paralel cu documentarea de la primul punct, verifică piața locală, află care sunt concurenții și fă-le o vizită pentru a-i inspecta. Care sunt avantajele și dezavantajele lor? Ce scrie lumea online despre ei? Ce ai îmbunătăți la produsele și serviciile lor? Ce poți învăța din povestea lor?

4. Apucă-te de planul de business. Pune pe hârtie ce costuri va implica afacerea, de ce investiții ai nevoie (spațiu, chirie, investiție în echipament, angajați, ingrediente, băuturi etc). Calculează când vei putea ajunge pe profit în cel mai pesimist caz. Ia în considerare faptul că făina și produsele lactate nu sunt atât de scumpe, însă va trebui să investești în echipament de calitate. Poți cere o ofertă celor de la MaxiGel , care sunt specializați pe utilaje de patiserie și cofetărie.

5. Nu te grăbi în alegerea spațiului, așteaptă până găsești ceva cu adevărat potrivit. Dacă vrei să deschizi o patiserie franțuzească scumpă, nu te duce într-un cartier sărac. Caută un loc unde se poate ajunge ușor și să aibă vad.

6. Consultă-te cu un avocat și un expert financiar legat de tot ceea ai nevoie pentru a pune la punct partea legal: orice fel de acte, licențe, aprobări, autorizații sanitare.

7. Caută un nume potrivit pentru patiserie. Înainte să te decizi asupra unuia, verifică să fie ușor de găsit pe Google și să nu fie deja folosit. Cumpără domeniul de internet cu numele respectiv. Caută și pe Facebook, să vezi dacă există vreo afacere asemănătoare cu acest nume.

8. Ia în considerare și faptul că va trebui să te trezești foarte devreme pentru a prepara produsele, astfel încât să fie gata atunci când deschizi. Spre deosebire de alte tipuri de afaceri cu mâncare, patiseriile și brutăriile se deschid de la prima oră.

Prajitura frantuzeasca „Mille Feuille”. Un desert simplu, absolut delicios...

Aceasta este una dintre cele mai bune retete de desert...

5 motive pentru a alege o manichiura frantuzeasca la nunta ta...

In urma celor mai recente tendinte in manichiura pentru...