De ce lucruri trebuie sa tii cont cand vrei sa iti renovezi casa

Fie că îţi cumperi un apartament nou şi vrei să îl transformi în casa ta de vis, ori te-ai plictisit de vechea locuinţă şi vrei să îi dai un suflu nou, nu te poţi apuca de treabă până nu analizezi foarte bine situaţia.
De ce lucruri trebuie sa tii cont cand vrei sa iti renovezi casa

Pentru că există anumite lucruri ce vor fi mai greu schimbate, cum ar fi parchetul, culoarea pereţilor sau sistemul de iluminat.

publicitate

De aceea, ţi-am făcut o listă cu lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să dai o altă înfăţişare casei tale:

Modul în care îţi vopseşti pereţii
Deşi ai anumite culori preferate, trebuie să fii atentă la dimensiunile camerei şi la câtă lumină există. Pentru că nu vrei să locuieşti apoi într-un spaţiu ce pare şi mai aglomerat şi mai întunecat decât este acum. Dacă nu eşti sigură, apelează la culori pastelate sau cât mai pale.

Lumina soarelui
Dacă te muţi într-un apartament nou, în care nu ai apucat să stai prea mult, ia în calcul faptul că, la anumite ore, soarele s-ar putea să îţi ofere o lumină foarte puternică în cameră şi că vei avea nevoie de jaluzele sau draperii mai groase. Aşa că, înainte de a cumpăra acele perdele subţiri ce ţi-au făcut cu ochiul, analizează şi acest aspect.

Alegerea parchetului
Atunci când decizi ce parchet vrei să ai în casă, trebuie să ai în vedere mai multe lucruri. De exemplu, cât de lucios ai vrea să fie – şi atunci vei decide în funcţie de tipul de lemn, dacă nuanţa se potriveşte cu restul mobilei, ceea ce este foarte important, şi dacă este uşor de întreţinut în timp scurt. Cel mai indicat este să întrebi specialiştii magazinului de unde decizi să îl cumperi. Pe arabesque.ro există suficient de multe modele de parchet din care poţi alege, indiferent de necesităţi.

Ce sisteme de ilumare foloseşti
Dacă eşti atrasă de cât mai multe spoturi luminoase, trebuie să ţii cont de faptul că ele consumă destul de multă energie electrică şi se ard relativ uşor. De asemenea, nu investi în prea multe obiecte de iluminat, dacă ştii că nu le vei găsi neapărat locul în casă, din punct de vedere decorativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.