Cartofi rustici la cuptor. O masa rapida si gustoasa pentru fiecare zi

Cartofii copti in cuptor sunt cei mai deliciosi, iar sosul de smantana si lamaie sunt ca o “cireasa de pe tort” in aceasta reteta de cartofi rustici la cuptor.
Cartofi rustici la cuptor. O masa rapida si gustoasa pentru fiecare zi
Foto: pixabay.com

Ingrediente:

publicitate

-1 kg cartofi
-3 linguri de ulei de masline
-piper negru
-1/2 lamaie
-200 smantana
-1 lingurita miere

Metoda de preparare cartofi rustici la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Puneti o hartie de copt in tava sau o folie de aluminiu. Se spala bine si se scurg cartofii. Asezati-i in cuptor si se coc timp de aproximativ 50 de minute. Se scurge mai intai zeama de lamaie si se amesteca cu smantana, miere, sare si piper dupa gust.

Dupa ce cartofii s-au racit, se curata coaja si se taie pe jumtate. Cu o lingura se face o gaura pe mijlocul lor. Se toarna sosul in gaura si se decoreaza cu verdeturi proaspete. Se serveste cald. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.