Cel mai delicios desert de casa. Prajitura cu caise merita incercata de toate gospodinele!

Prajitura cu caise este fara indoiala cel mai delicios desert de casa. Are un gust unic si este perfecta pentru zilele de primavara.
Cel mai delicios desert de casa. Prajitura cu caise are un gust unic

Ingrediente:

publicitate

Pentru blat:
-2 cuburi drojdie dizolvate in 1/4 cana apa fierbinte
-170 g unt topit
-1/2 cana faina
-4 galbenusuri
-1/2 cana smantana

Pentru umplutura:
-1/2 cana nuci fin tocate
-1/4 cana de zahar
-1 lingurita scortisoara
-gem de caise

Pentru decor:
-1 lingurita smantana
-1/4 cana nuci tocate
-1/2 cana de zahar
-4 albusuri

Metoda de preparare prajitura cu caise

Drojdia se dizolva in 1/4 cana apa calda. Apoi se unge cu unt o forma pentru prajituri. Intr-un castron mare se amesteca faina cernuta si untul. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron separat, se amesteca galbenușurile de ou si smantana.

La aceasta se adauga drojdia dizolvata in apa. Se adauga apoi si amestecul de faina si unt. Aluatul rezultat este impartit in doua parti, in nici un caz nu ar trebui sa fie taiat. Prima parte a aluatului este rulat si intins intr-o tava de copt unsa. Se amesteca apoi 1/2 cana nuci tocate, 1/4 cana zahar si 1 lingurita scortisoara, iar dupa aceea se presara peste aluat (prima parte). Apoi, se pune a doua parte a aluatului deasupra amestecului de nuci.

Cea de a doua parte a aluatului este unsa cu gem de caise. Se coace in cuptorul bine incalzit timp de aproximativ 50-55 de minute sau pana cand aluatul capata o culoare aurie. Albusurile de ou se bat pana se obtine o spuma deansa. Se adauga 1 lingurita smantana si 1/2 cana zahar ( acesta se adauga putin cate putin, pana cand se dizolva complet).

Dupa ce prajitura este scoasa din cuptor, cu grija se adauga amestecul de albusuri de ou. Se presara cu 1/4 ceasca nuci tocate si se baga inapoi in cuptor pana capata o culoare aurie. Se lasa sa se raceasca complet si se serveste. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.