Cel mai ingenios truc din bucatarie! Cum sa decongelezi carnea in 5 minute

12 februarie 2016 // Culinar

Trebuie sa pregatesti repede pranzul sau cina si carnea nu s-a decongelat? Cu acest truc vei putea sa decongelezi carnea in doar 5 minute fara prea mult efort./strong>
Cel mai ingenios truc din bucatarie! Cum sa decongelezi carnea in 5 minute

Fara dar si poate multor gospodine le iau mult timp sa decongeleze carnea pentru a o putea pregati. De acum totul va fii mai simplu daca veti apela la un mic truc culinar. Trebuie doar sa faceti urmatoarele lucruri:

publicitate

Luati doua cratite de metal si puneti-le in chiuveta. Pe una intoarceti-o cu fundul in sus si puneti carnea pe ea. Pe cealalta, umpleti-o cu apa si puneti-o peste carne. Trebuie apoi sa asteptati 5-10 minute in functie de grosimea carnii si gata veti avea carnea dezghetata foarte rapid. Pare greu de crezut, dar acest lucru este posibil si cu siguranta merita sa incercati.

Cu siguranta toate gospodinele isi vor usura astfel munca in bucatarie si vor avea mai mult timp pentru a gati pentru familia lor.

Pentru acest truc culinar atat de ingenios exista insa si o explicatie. Metalul este un bun conductor de caldura, iar aluminiul este, un bun conductor al caldurii ambientale, care este eficienta pentru a decongela alimente.

Atunci cand presati o bucata de carne intre doua oale de aluminiu mariti suprafata cu care aceasta intra in contact cu temperatura din camera, ceea ce ajuta la decongelarea rapida.

Daca v-a fost folositor acest truc culinar, va rugam sa il impartasiti si altor gospodine!