Chiftelute de legume cu cartofi si dovlecei

Daca vreti o garnitura gustoasa pentru un piure de cartofi sau un alt fel de mancare, atunci incercati aceasta reteta de chiftelute de legume cu cartofi si dovlecei

Chiftelute de legume cu cartofi si dovlecei

Chiftelutele cu cartofi si dovlecel este o mancare de post delicioasa si sanatoasa ce poate fi servita atat la masa de praz cat si la cina. Ele sunt usor de preparat si le poate pregati orice incepatoare in bucatarie.

publicitate

Ingrediente:
-3 cartofi fierti medii
-2 dovlecei medii
-2 morcovi cruzi
-cimbru
-oregano
-patrunjel proaspat
-1 ceapa tocata
-3-4 catei de usturoi zdrobiti
-sare dupa gust
-1 varf de cutit de piper cayenne
-piper negru
-seminte de susan

Metoda de preparare:
Se da prin razatoare dovleceii, se presara cu putina sare, apoi se stoarce cu mainile pentru a se scurge zeama. Apoi se amesteca cu morcovi rasi, cartofi fierti, ceapa tocata, usturoi tocat si condimente.

Se formeaza chiftelutele cu mainile, se ruleaza prin seminte de susan (sau pesmet) si se aranjeaza in tigaie pe o foaie de copt. Se toarna pe fiecare chifteluta putin ulei de masline si se coace pana cand se inmoaie in cuptorul preincalzit la 190 la 200 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.