Conopida la cuptor

Reteta de conopida la cuptor este un fel de mancare pe care il puteti pregati in cel mai scurt timp, cu cateva ingrediente.

Conopida la cuptor

Conopida la cuptor este o modalitate foarte buna de a ii face pe copii sa manance aceasta leguma, in ciuda faptului ca are multe beneficii, de obicei nu este placut de copii.

publicitate

Conopida are multe beneficii, contine fibre si vitamine si are mult acid folic, care trebuie sa fie luat in considerare de catre femeile gravide si copiii in crestere, dar unul dintre dezavantajele sale este ca aceasta nu ajuta, de obicei cu digestia. Pentru a evita aceasta problema inainte de gatit, curatati-o si spalati-o bine cu apa si un strop de otet.

Conopida poate fi preparata in mai multe moduri, conopida sufleu, placinta deconopida, dar cu siguranta, conopida la cuptor este o reteta favorita de copii.

Ingrediente necesare
-1/2 cap conopida
-2 bete praz
-3 linguri pesmet
-1 cana smatana
-2 linguri unt
-sare
-piper negru
-piper alb
-1 cana branza
-1 cana parmezan ras

Pregatire conopida la cuptor
Curatati conopida si se rupe in buchetelele. Se pune pentru 2-3 minute in apa clocotita, apoi se scurge. Intr-o tigaie se topeste untul si gatiti prazul taiat in inele. Dupa ce se inmoaie putin, se adauga pesmet, se amesteca si apoi se toarna smantana. Asteptati putin, apoi se condimenteaza cu sare, piper si piper alb.

Aranjati conopida intr-o tava unsa si se toarna amestecul de crema. Puneti aproximativ 10-15 minute pentru a se coace intr-un cuptor moderat. Apoi se scoate si se presara cu branza rasa si cu parmezan. Se baga inapoi la cuptor si se coace pana la o o crusta aurie. Daca aveti oregano sau busuioc, puteti pune un pic deasupra, atunci cand o scoateti din cuptor. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.