Cornuri (croissante) delicioase cu Nutella

Cornuri cu Nutella: Micul dejun este foarte important, ati auzit-o de mii de ori, dar ce spuneti daca incepeti dimineata cu o portie de cornuri delicioase cu nutella?
Cornuri (croissante) delicioase cu Nutella

Cornuri cu Nutella: Suna bine nu? Si foarte delicios. De aceea, v-am pregatit o reteta usoara de cornuri de casa cu crema de Nutella cu alune. In afara de un start bun pentru o zi, ele pot fi, de asemenea, surpriza perfecta pentru oaspeti sau un cadou dulce pentru o persoana draga. Principalele ingrediente sunt aluat, Nutella si multa dragoste.

publicitate

Produse pentru 12 cornuri:
20g faina
1 pachet de drojdie
80ml lapte cald

Pentru aluat:
300 g faina
40 g zahar sub forma de praf
1 lingurita de sare
2 oua mari
80g unt

Altele:
12 lingurite de Nutella pentru umplere
1 galbenus de ou si o lingurita de lapte pentru a unge cornurile

Metoda de preparare Cornuri (croissante) cu Nutella
Pregatiti drojdia si se amesteca cu 20 g de faina si 80 ml de lapte. Acoperiti vasul si lasati timp de aproximativ 15 minute.

Cornuri cu Nutella: Intre timp, se prepara aluatul. Intr-un castron mare, combinati restul de faina cu sarea si zaharul. Se agita si se adauga ouale si untul pentru a face un aluat moale. Incepeti sa framantati aluatul si dupa aproximativ 10 minute se adauga amestecul cu drojdie deja pregatit, faina si lapte. Framantati timp de aproximativ 5 minute.

Cornuri (croissante) delicioase cu Nutella

Puneti aluatul intr-un bol curat si lasati-l sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se presara faina pe o suprafata de lucru si se intinde aluatul sub forma de cerc cu o grosime de aproximativ 5 mm.

Taiati aluatul in 12 triunghiuri egale, facand o mica incizie in mijloc. Puneti cate o lingurita de Nutella pe fiecare triunghi. Incepeti sa rulati triunghiurile pentru a obtine cornuri si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Cornuri cu Nutella: Se lasa cornurile sa creasca pana isi dubleaza volumul, iar in aceasta perioada porniti cuptorul si setati temperatura la 180 de grade. Se amesteca galbenusul de ou si lapte si perie cornurile. Acest lucru este delicios, iar cornurile capata o crusta aurie si crocanta.
Puneti tava in cuptor si se coace timp de aproximativ 20 de minute.

Cornurile cu nutella emana un miros minunat, si sunt, probabil, destul de delicioase. Va dorim pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.