Crema de tort gata in 30 de minute – ideala pentru gospodinele aglomerate

Crema de tort gata in 30 de minute este ideala pentru gospodinele aglomerate. Trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta.
Crema de tort gata in 30 de minute - ideala pentru gospodinele aglomerate

Ingrediente:

publicitate

-1,3 litri de lapte
-1 pachet de unt
-6 linguri faina
-6 oua
-18 linguri de zahar
-2 plicuri budinca de vanilie
-1 cana de frisca
-2 foi de patiserie (de obicei foetaj pre-taiat in jumatate si apoi rumenit in cuptor)

Metoda de preparare:

Se separa galbenusurile de ou de albus si apoi se bate albusul pana se obtine o spuma densa. Puneti intr-un castron aproximativ jumatate din lapte si apoi se adauga galbenusurile de ou, zaharul, faina si plicurile de budinca. Se bat bine cu mixerul pana cand veti obtine un amestec omogen.

Cealalta jumatate a laptelui se pune intr-o cratita si se adauga untul. Se da drumul la foc si se fierbe pana cand untul este complet topit, apoi luati de pe foc. Se toarna amestecul in galbenusurile de ou cu lapte fierbinte, se pune din nou pe foc si se amesteca pana cand crema se ingroasa.

In cele din urma, se adauga crema care s-a racit la albusurile batute si se bate cu un mixer la cel mai slab ritm, pana cand amestecul se incorporeaza perfect. Prima foaie de patiserie este pusa intr-o tava adanca si peste ea se toarna crema obtinuta care se aliniaza cu o lingura. Peste crema, se adauga apoi frisca apoi se acopera cu cea de-a doua foie de patiserie. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.