Cu totii facem aceeasi greseala: Singurul mod corect de a dezgheta carnea de pui

Cel mai bun si mai sanatos este de a gati carnea de pui proaspata, dar in cazul in care obligatiile zilnice nu ne permite acest lucru, uneori folosim carne de pui de congelata, insa toate gospodinele fac aceeasi greseala de fiecare data atunci cand decongeleaza carnea de pui.
Cu totii facem aceeasi greseala: Singurul mod corect de a dezgheta carnea de pui

Puiul ingheata foarte repede, dar are nevoie de o lunga perioada de timp sa se dezghete. Ar trebui sa stiti ca niciodata nu trebuie sa dezghetati carnea in apa clocotita sau sa utilizati cuptorul cu microunde.

publicitate

Daca aveti putin mai mult timp, carnea congelata este cel mai bine sa se dezghete intr-un frigider obisnuit. Ar trebui sa fiti constienti de faptul ca carnea ar trebui sa stea in frigider cel putin 24 de ore.

De asemenea puteti sa dezghetati carnea de pui in apa rece, insa apa ar trebui sa fie schimbata la 30 de minute. Decongelarea, la temperatura camerei sau in apa calda este strict interzisa, deoarece carnea isi pierde calitatea. Astfel, riscul de a fi infectata cu bacterii daunatoare creste la temperaturi ridicate, mai ales in timpul verii.

De asemenea, atunci cand inghetati carnea, retineti ca trebuie sa o puneti la congelat in cantitati mici si portiuni, deoarece odata ce ati dezghetat-o, nu mai este sanatos sa o bagati inapoi in congelator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.