Cum sa faci cea mai buna fasole batuta. Cu reteta asta niciodata nu vei da gres

Fasolea batuta este un preparat popular in anotimpul rece. Servita ca atare sau impreuna cu fripturi sau carnati, fasolea batuta este foarte apreciata in Romania. Consumata ca atare, este un preparat bun pentru cei care tin post.
Cum sa faci cea mai buna fasole batuta

Exista mai multe modalitati de a pregati acest fel de mancare. In general, preparatul are la baza fasolea uscata, uleiul, usturoiul si ceapa, la care se adauga diverse condimente precum dafinul, sarea sau piperul. Iata cum sa faci cea mai buna fasole batuta:

publicitate

Pregateste fasolea
Pune fasolea la inmuiat in apa rece si las-o de pe o zi pe alta. Pune fasolea uscata intr-o oala sub presiune, cu suficient de multa apa incat sa o acopere. Poti parfuma apa in care fierb boabele adaugand 2-3 foi de dafin. Se pot adauga si morcovi intregi alaturi de fasole, ori cartofi. Lasa fasolea sa fiarba 45 de minute din momentul in care oala incepe sa fluiere.

Fasolea se paseaza apoi intr-un blender, impreuna cu usturoiul si uleiul. Daca este prea groasa compozitia, se adauga putina apa din cantitatea de apa in care au fiert boabele. O alta varianta este sa calesti ceapa si usturoiul impreuna, intr-o tigaie cu putin ulei, pana cand obtii un sos auriu. Citeste continuarea aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.