Cum sa prepari cea mai buna friptura de miel de Paste. Chefii celebri de la TV dezvaluie retetele lor!

Friptura de miel la gratar sau la cuptor nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Invita-ti prietenii si mancati una dintre cele trei retete cu carne de miel frageda. Frigarui cu legume, pulpa cu ceapa verde sau cu bere, poate fii alegerea perfecta pentru un gratar reusit.
Cum sa prepari cea mai buna friptura de miel de Paste. Chefii celebri de la TV dezvaluie retetele lor!

Frigarui de miel

publicitate

Timp de preparare: 45 min

Ingrediente
-miel – 1 kg file
-ceapa 3 capatani
-otet – 1 cana
-sare, piper negru
-boia de ardei
-chimion

Preparare frigarui de miel
Se spala carnea in apa cu otet, dupa care se taie uniform in bucati foarte potrivite. Se curata ceapa de foi, se spala si se despica, dupa care se taie in fasii de marimea bucatilor de carne.

Se amesteca carnea si ceapa intr-o tigaie, se toarna otet si se lasa sa stea peste noapte asa. Apoi se infige pe frigarui alternativ carne si ceapa, duca se asezoneaza cu condimente si se coace pe un gratar. Se servesc garnisite cu ceapa verde si legume de alegere.

Friptura de miel cu ceapa verde
Friptura de miel cu ceapa verde
Timp: 175 min
Numar portii: 4

Ingrediente
-carne de miel – 1 kg
-ceapa verde 5-6 fire
-ulei – 5 linguri
-ardei rosu – 2 lingurite
-piper – 1 lingurita
-sare – 1 lingurita

Preparare friptura de miel cu ceapa verde
Pregatiti un amestec de ulei, piper rosu si negru, sare si o cana de apa. Se amesteca pana condimentele sunt dizolvate.

Se spala carne de miel, se taie in portiuni si se aranjeaza pe o tava. Se taie ceapa verde si se pune la carnita, dupa care se adauga sosul. Tava se acopera cu folie de aluminiu.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180-200C pentru aproximativ 2-2 30 ore. Carnea de miel este gata atunci cand incepe sa se separe de os cu usurinta.

Serviti cu o salata verde sau alta la alegere.

Friptura de miel cu bere
Friptura de miel cu bere
Timp: 200 min
Numar portii: 6

Ingrediente
-1 pulpa de miel (aprox. 1, 5 kg)
-bere – 500 ml
-vodca – 50 ml, sau brandy
-piper, dupa preferinta
-chimen – 1/2 lingurita
-menta – 1/2 lingurita
-cimbru – 1/2 lingurita
-busuioc – 1/2 lingurita
-ardei rosu iute – 1 lingurita
-sare, dupa gust
-ulei – 50 ml
-nuci – 2 linguri zdrobite sau seminte de susan pentru stropire

Preparare friptura de miel cu bere
Carnea de miel se spala bine, dupa care se fac cateva insertii cu un cutit ascutit si se pun acolo catei de usturoi. Se amesteca bine bere, lichior, cu un pic de ulei si toate condimentele. Puneti pulpa de miel intr-o tigaie cu unt.

Se toarna putin sos peste carne si se freaca in mod uniform cu o parte din marinata. Se acopera cu folie si se lasa la marinat in frigider timp de 2 ore. Apoi indepartati folia, se adauga restul de sos si se infoliaza din nou.

Se pune la copt la 200 de grade pentru 40 minute, apoi se reduce la 180 si se coace pentru inca 2 ore, în functie de varsta mielului. Chiar inainte de a scoate mielul fript de la cuptor, se scoate folia, se adauga bere si se presara cu nuci sau de susan. Se da la cuptor pentru inca 5-10 minute si se indeparteaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.