Friptura de pui cu legume la cuptor

Friptura de pui cu legume la cuptor, este o reteta simpla dar gustoasa si care este preferata de foarte multe persoane.
Friptura de pui cu legume la cuptor

Timp: 60 min
Nivel: Usor
Portii: 4

publicitate

Gospodinele prefera reteta de pui cu legume la cuptor pentru ca este un preparat 2 in 1: friptura suculenta de pui si garnitura de legume. Aceasta combinatie este nemaipomenit de utila cand vreti ceva mai simplu de gatit. Condimentati puiul si il puneti la cuptor, curetati si spalati legumele.

Ingrediente
– piper dupa gust
-12 g rozmarin
– sare dupa gust
– 40 ml ulei – dedurizat la temperatura camerei
– 2 morcovi
– 2 ardei
– 250 g cartofi
– 1 pui mare sau 2 pui mici

Preparare friptura de pui cu legume la cuptor
Se spala si se usuca puiul. Se freaca in interior cu sare, piper si boia de ardei, dupa care se unge bine cu unt.

Adaugati rozmarin. Se pune carnea de pui intr-un vas de copt si se coace la 220 de grade aproximativ 10 minute.

In acest timp, feliati cartofii, morcovii si ardeii, dupa care se prajesc usor in grasime – suficient pentru a dobandi o crusta luminoasa, dar nu total gatiti.

Puneti legumele in tigaie in jurul puiului. Adaugati sare usor si se adauga aproximativ 1 ceasca apa.

Reduceti cuptorul la 180 de grade si se coace inca 40 de minute. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.