Prajitura cu crema de vanilie si frisca. Un desert care poate fi facut de orice gospodina!

Prajitura cu crema de vanilie si frisca este un desert foarte simplu care se prepara in doar cateva minute. Poate fi facut de orice gospodina.
Prajitura cu crema de vanilie si frisca. Un desert foarte simplu in cateva minute

Ingrediente:

publicitate

Pentru blat:

-8 albusuri de ou
-8 linguri de zahar
-5 linguri de gris
-4 linguri de marmelada sau gem (din prune )
-150-200 miez de nuca

Pentru crema:

-8 galbenusuri de ou
-6 linguri de zahar
-2 plicuri budinca de vanilie
-750 ml lapte
-150 g unt

Pentru glazura:

-2 pachete frisca
-250 ml lapte rece

Metoda de preparare prajitura cu crema de vanilie si frisca:

Albusurile se bat bine, apoi, treptat se mareste viteza mixerului si se adauga zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga grisul si marmelada si se amesteca toate cu o spatula incet.

Se taie nucile marunt si se aranjeaza pe partea de jos a tavii. Se toarna in partea de sus amestecul de albus de ou si se raspandeste usor peste tot. Se coace la cuptor la 150-170 grade. Dupa coacerea blatului, se lasa sa se raceasca, apoi se intoarce pe partea cealalta, iar nucile ar trebui sa fie pe partea de sus.

Se bat galbenusurile de ou cu budinca si zaharul, apoi se adauga si untul si se freaca bine pentru a se topi. Laptele se pune pe foc sa se incalzeasca. Atunci cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga amestecul lent la galbenusurile de ou. Se amesteca bine pentru a evita formarea de noduli, pana cand crema se ingroasa. Lasati apoi sa se raceasca si se pune peste blat.

Separat, intr-un castron, se bate frisca cu laptele si se lasa in prealabil, la temperatura camerei sa se raceasca. Lasati frisca in frigider pana se intareste putin, apoi se aranjeaza peste blatul cu crema. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.