Reteta pas cu pas: Rulada de pui cu umplutura

Rulada de pui cu umplutura de rosii cherry, busuioc si masline servita in sos de branza cu smantana.
Rulada de pui cu umplutura

Reteta de rulada de pui cu umplutura se pregateste in 3 pasi simpli: pregatim umplutura, condimentam carnea si o punem la cuptor, dupa care se prepara sosul.

publicitate

Este un preparat ideal care se serveste alaturi de garnitura preferata a familiei. Rulada de pui cu umpluta contine legume proaspete si masline, iar carnea devine suculenta si frageda, gatita in staniol la cuptor.

Ingrediente
– 2 buc. piept de pui
– 7-8 buc. rosii cherry
– 7-8 buc. masline
– 3 catei de usturoi
– un pumn de frunze proaspete de busuioc
– sare si piper
– ulei de masline

Pentru sos
– 150 ml. smantana lichida
– 100 g. branza mucegaita

Preparare Rulada de pui cu umplutura
Incepeti prin prepararea umpluturii. Se taie rosiile cherry, maslinele jumatati, 3 catei de usturoi si frunzele de busuioc tocate. Se toarna cu ulei de masline si se lasa umplutura sa se parfumuze. In acest timp, se prepara carnea de pui.

Rulada de pui cu umplutura

Taiati carnea de pui pe lungime si in mijloc faceti o crestatura pentru a putea fi umpluta (un fel de sac). Se presara cu sare si piper si se pune umplutura. Fixati partile de carne folosind scobitori.

Rulada de pui cu umplutura

Apoi puneti rulada pe folie de aluminiu si scoateti scobitorile. Prindeti staniolul pentru a nu se imprastia. In mod similar se pregateste si cealalta rola. Puneti pachetele intr-un vas termorezistent si se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade. In timp ce asteptati ca ruladele de pui sa se gateasca, puteti pregati sosul de branza.

Rulada de pui cu umplutura

Se incalzeste pe aragaz intr-o cratita mica 150 ml. de samntana lichida, dupa care se adauga 100 g. de branza mucegaita. Amestecati continuu pana la topirea completa a branzei. Serviti carnea de pui, taiata in felii, presarate cu sos de branza si garnitura la alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.