Risotto cu ciuperci si patrunjel

Va prezentam astazi o reteta italiana, risotto cu ciuperci si patrunjel. Risotto este un orez de origine italiana cu bobul mic.
Risotto cu ciuperci si patrunjel

Se spune ca acest fel de mancare este foarte popular si gustos in Italia si chiar nu putem contrazice acest lucru. Alaturi de ciuperci si alte ingrediente, acest tip de risotto cu patrunjel este foarte delicios si arata foarte bine daca il asezati ca in imagine.

publicitate

Prepara si : Spaghete cu spanac, ciuperci si rosii

Risotto este o mancare simpla si hranitoare si usor de pregatit. Exista sute de feluri de risotto, variind felurile de condimente folosite pentru aroma. Astazi am folosit pentru un gust mai delicios, ciuperci, supa, legume si vin, dupa care l-am asezonat cu patrunjel fin tocat.

Timp: 45 min
Nivel: usor

Ingrediente
2 linguri ulei
1 ceapa
1 cana ciuperci
1 cana orez
1 rosie
sare
piper
1 buchet de patrunjel

Preparare risotto cu ciuperci si patrunjel
Curatati si taiati legumele, dupa care se prajesc cu orez intr-o cratita mare.
Se amesteca totul pana cand se rumeneste.
Se adauga aproximativ 420 ml de apa fierbinte sau supa fierbinte si vin alb.
Se fierbe felul de mancare la foc mic, amestecand constant.
Dupa ce terminati de gatit, se adauga condimentele si patrunjelul tocat fin.
Serviti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.