Secretul clatitelor care nu se lipesc. Nimeni nu v-a spus ca trebuie doar sa adaugati cateva linguri de …

27 august 2016 // Culinar

Poate ati patit de multe ori sa vi se lipeasca clatitele de tigaie. Exista un ingredient secret pe care nimeni nu vi l-a spus care trebuie adaugat in compozitie, iar in acest fel acestea nu se vor mai lipi niciodata.
Secretul clatitelor care nu se lipesc. Nimeni nu v-a spus ca trebuie doar sa adaugati cateva linguri de …

Iata care este secretul clatitelor care nu se lipesc:

publicitate

Se cerne intr-un vas faina. Se adauga ouale bautute si putin lapte si se amesteca bine. Amidonul se amesteca cu zaharul si sarea dizolvata in putin lapte. Adaugati treptat cate 50 ml de lapte si apa minerala carbogazificata, pe masura ce faina le inghite si amestecati cu telul fara sa bruscati aluatul, ca sa nu devina prea consistent. In total folositi 500 ml lapte. Este necesar sa se obtina un amestec neted.

Inainte de a praji clatitele, aluatul trebuie sa se odihneasca intre 30 de minute si o ora, ca sa fie mai elastic si faina sa se hidrateze perfect.

Se unge o tigaie de clatite cu putin ulei, apoi scurgeti intr-un pahar restul de ulei. Se toarna cu ajutorul unui polonic putina compozitie si se prajesc clatitele pe o parte si pe cealalta. Cu aceste ingrediente veti obtine aproximativ 8-10 clatite subtiri si elastice. Se ung apoi cu dulceata preferata sau cu nutella. Sa aveti pofta!

Un agent secret american merge in Rusia...

Un agent secret american merge in Rusia intr-o bodega...

Secretul succesului...

Warren Buffet la un interviu e întrebat: –...

Secret de familie...

În curtea ţărănească, una dintre găini a ouat...