Simpla, ieftina si rapida: prajitura Printesa are un gust fantastic si e adorata de gospodine

Daca vreti sa preparati un desert simplu, ieftin si rapid, trebuie sa incercati prajitura Printesa, care are un gust absolut fantastic.
Simpla, ieftina si rapida: Prajitura Printesa are un gust fantastic

Ingrediente

publicitate

Pentru aluat:

-4 oua
-15 linguri de zahar
-15 linguri faina
-15 linguri de ulei
-15 linguri de lapte
-2 pachete de zahar vanilat
-1 pachet de praf de copt

Pentru crema:

-2 plicuri budinca de vanilie
-500 ml lapte
-75 g faina
-varf de sare
-3 galbenusuri ou
-120 g zahar
-1 baton vanilie

Pentru stropire:
-zahar tos

Metoda de preparare prajitura Printesa:

Bateti aluatul din ingredientele mentionate mai sus. Se pune apoi intr-o tava unsa intr-un cuptor incalzit pentru a se rumeni usor (circa 5 minute la 180 °C). Dupa ce s-a copt se taie pe jumatate blatul copt. In acest timp, se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. In mod optional puteti adauga si cateva fructe.

Se bat galbenusurile cu zaharul se adauga faina, sarea si se toarna cate un pic de lapte (250 ml) amestecand in continu. Cealanta cantitate de lapte se pune pe foc cu batonul de vanilie. Cand incepe sa fiarba se scoate batonul si se toana cate un pic din compozitia cu faina amestecand sa nu se formeze cocolase se lasa sa dea cateva clocote.

Odata ce se fierbe crema de budinca, se toarna cand este inca fierbinte peste crusta usor rumenita, apoi se pune cealalta jumatate a aluatului peste crema. Bagati inapoi la cuptor pentru 1-2 minute. In timp ce prajitura este inca fierbinte, se presara cu zahar tos. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.