Supa de linte cu legume – 3 retete simple

18 aprilie 2014 // Culinar

Supele sunt cele mai sanatoase si delicioase mancaruri, asa ca va propunem sa gatim astazi supa cu linte.

Supa de linte cu crema de morcovi
Supa de linte cu crema de morcovi

publicitate

Ingrediente
-1 lingurita chimen
-3 catei de usturoi
-2 frunze de dafin
-1 tulpina de telina
-2 morcovi
-1 capatana ceapa
-1 lingurita curcuma
-5 linguri de ulei
-1 ceasca de linte
-sare

Pregatire supa de linte
Se spala bine toate legumele si se taie in bucati. Intr-o oala cu putin ulei se calesc legumele, dupa care se adauga lintea si condimentele. Se toarna peste apa (cu 3 centimetri deasupra obiectivului) si se lasa sa se gateasca la foc lent. Dupa ce lintea se inmoaie si lichidul scade complet, se adauga frunzele de dafin si se amesteca supa intr-un un blender pana se omogenizeaza. Adaugati mai multa apa pana la densitatea dorita. Adaugati sare dupa gust si se serveste supa cu crutoane de paine, un pic de smantana si presarata cu patrunjel verde tocat.

Supa de linte cu crema de rosii uscate si crutoane
Supa de linte cu crema de rosii uscate si crutoane

Ingrediente
-5 g sare
-10 g ardei rosu
-20 g roșii uscate
-10 g cimbru
-o jumatate legatura patrunjel
-2 catei de usturoi
-1 morcov
-2 cartofi
-250 g linte
-1 capatana ceapa
-5 g de piper
Pentru crutoane:
-200 g paine
-5 g ardei rosu
-5 g de sare
-30 ml ulei

Pregatire supa de linte
Curatati ceapa, morcovul si usturoiul dupa care se spala bine legumele si se feliaza. Se pun intr-o oala adanca sa se caleasca cu putin ulei. Se curata cartofii, dupa care se toaca impreuna cu patrunjelul. Spalati lintea si se adauga la legume fierte la abur, impreuna cu cartofii pre-taiati si patrunjel, dupa care se umple cu apa fierbinte pentru a acoperi produsele. Se fierbe 30-40 minute. Apoi se asezoneaza cu cimbru, boia de ardei, piper si sare. Supa finita se amesteca cu un mixer pana se obtine un lichid cremos.

Pentru crutoanele de paine: taiati in cuburi mijlocii si asezonati dupa gust cu piper roșu, sare si ulei. Se coace la 220 ° C, timp de aproximativ 5 minute. Tocati rosiile uscate fin. Supa-crema se acopera cu roșii uscate si crutoane coapte.

Supa crema de linte rosie cu morcovi
Supa crema de linte rosie cu morcovi

Ingrediente
-2 linguri ulei de masline
-200 g de pasta de tomate sau sos de rosii
-1 capatana ceapa
-40 ml ulei
-1 catel de usturoi
-2 morcovi
-250g linte rosie
-piper roșu
-boia de ardei
-piper negru
-menta

Pregatire supa de linte
Puneti lintea in apa rece la fiert timp de aproximativ 40-50 minute, iar cantitatea de apa este de aproximativ 4 centimetri deasupra recipientului. Intr-o tigaie, puneti 20 de grame de ulei, se prajeste ceapa tocata si morcovi pana se inmoaie usor si se toarna in recipient.

Din moment ce supa este destul de condensata se adauga apa calduta cu grija, in functie de cat de groasa dorim sa fie supa, in general, aproximativ 2-3 cesti de apa. Adaugati usturoi si menta tocata. In aceeasi tigaie se face un amestec din 20 de grame de unt ramas, un varf de cutit de ardei iute si dulce, dupa ce gatit se pune sos salsa sau de roșii si se adauga la supa. Dati prin blender si se adauga piper si menta. Supa de linte se serveste fierbinte, eventual, garnisita cu nuci si piper.

A slabit in doar 3 saptamani cu supa de oase. Care este de fapt secretul...

Dupa ce a ramas cu cateva kilograme in plus dupa perioada...

Dieta cu supa de oase. Slabesti sanatos in doar 3 saptamani...

Cele care au ramas cu cateva kilograme in plus dupa...