Banane verzi, calea sigura spre sanatate si o silueta subtire

Bananele verzi sunt de mare ajutor pentru o pierdere in greutate sanatoasa.
Banane verzi - calea sigura spre sanatate si o silueta subtire

Exista multe prejudecati care exista in jurul valorii consumului de banane, in scopul de a pierde in greutate. Dar, datorita unor cercetari s-a constatat ca bananele verzi au proprietati benefice mai ales daca tineti un regim alimentar pentru slabire.

publicitate

Acest lucru se datoreaza substantei organice amidon continuta in bananele verzi care ar putea fi responsabila pentru proprietatile sale asupra slabirii. Amidonul este un carbohidrat de digestie lenta, care trece incet prin intregul tract gastro-intestinal si reduce absorbtia glucozei.

Acest amidon este rezistent la digestie cu enzime diferite, prin urmare, actioneaza ca o fibra dietetica. Mai mult decat atat, aceasta proprietate, prevede un alt beneficiu pentru tratamentul impotriva obezitatii, creste senzatia de satietate, ceea ce duce la o reducere a apetitului si reducerea anxietatii.

Nu uitati, ca de asemenea, bananele verzi contin minerale precum magneziu, cupru si calciu, care actioneaza ca antioxidanti naturali, in plus fata de potasiu, un mineral care ajuta la eliminarea lichidelor retinute in organism.

Prof. Rodney Biltan recomanda sa se consume doar banane verzi si cartofi fierti, daca va doriti sa va mentineti silueta si sa va bucurati de o sanatate buna.

Citeste si: O banana pe zi tine doctorul departe!

Bananele verzi contin o formă mai durabila de amidon, comparativ cu bananele coapte. Fibrele alimentare solubile furnizeaza energie pentru o lunga perioada de timp, pentru ca sunt absorbite mai lent in tractul gastro-intestinal. Acest tip de polizaharide cunoscute sub numele de amidon, poate ajuta la eliberarea excesului de greutate, deoarece ele stimuleaza producerea de glucagon, care creste rata de ardere de grasimii si ne ajuta sa avem o silueta subtire.

Profesorul britanic ne mai sfatuieste sa folosim doar ulei de masline pentru salate si sa uitati ca proprietatile bine-cunoscute ale acestui ulei dispar atunci cand acesta este gatit. Gatiti uleiul la o temperatura foarte scazuta, deoarece chiar si cel mai bun ulei de masline, atunci cand aceasta se supraincalzeste, formeaza peroxizi de lipide toxice. Acesti compusi reactioneaza cu proteinele si AND-ul, crescand astfel riscul de cancer si boli cardiovasculare.

Dr. Biltan recomanda, de asemenea ca baza unei diete sanatoase sa fie fructe si legume proaspete, sa folositi o cantitate rezonabila de apa, prin care corpul sa elibereze toxine usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.