Cura de slabire cu urzici: 4 retete magice cu care slabesti rapid

16 martie 2015 // Diete

Dupa cum bine stim urzicile lupta impotriva excesului de greutate, iar pentru acest lucru veti gasi mai multe retete pentru prepararea lor.
Cum slabesti cu urzici

Decoct de urzici
Ingrediente:
-1 mana de frunze proaspete de urzica sau 1 lingurita urzici uscate
-1/2 lingurita suc de lamaie
-250 mililitri de apa

publicitate

Mod de preparare:
Puneti apa pe aragaz, iar cand se fierbe, se adauga frunzele de urzica si se lasa timp de 3-5 minute, apoi se ia de pe foc. Dupa ce s-a racit, se toarna sucul de lamaie. Se serveste caldut.

Infuzie de urzici
Ingrediente:
-250 mililitri de apa
-1-2 linguri de urzici tocate
-1 lingurita miere

Mod de preparare:
Puneti frunzele de urzica intr-un termos, se toarna apa clocotita si inchideti recipientul. Se lasa la infuzare timp de 5 minute, apoi se strecoara lichidul si se lasa sa se raceasca putin. Apoi se indulceste cu miere si se bea infuzia calda.

Cu frunzele de urzica pot fi, de asemenea, preparate mese delicioase si sanatoase. Mai jos va oferim doua sugestii:

Supa de urzici
Ingrediente:
-1 pumn de frunze de urzica proaspete (folositi doar urzici tinere)
-1 ceapa
-1 dovlecel mic
-2 linguri ulei de masline
-sare dupa gust
-patrunjel sau marar

Citeste si: Cum slabesti primavara cu verdeturi din gradina ta

Mod de preparare:
Se spala frunzele de urzici si se toaca marunt. Ceapa se taie in cuburi si se prajeste in ulei de masline, se adauga apoi un varf de cutit de sare. Dovlecelul de asemenea, se taie in cuburi. Se toarna apa intr-un recipient adecvat si se pune la fiert.

Cand apa da in fiert, se toarna peste ceapa prajita, dovlecel si frunzele de urzica si apoi lasati sa fiarba timp de 20 minute la foc mic. Se adauga patrunjelul tocat sau mararul si dupa 2-3 minute inlaturati recipientul de pe foc. Puteti sa folositi si alte condimente preferate.
Supă de urzica

Salata de urzica
Ingrediente:
-40 g frunze proaspete de urzica
-50 g ciuperci fierte
-1 catel de usturoi
-sare dupa gust
-2 oua fierte
-1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:
Frunzele de urzica se oparesc cu apa clocotita si se toaca marunt. Se adauga apoi ciuperci si oua fierte taiate marunt, iar apoi adaugati si usturoiu tocat. Se amesteca toate ingredientele intr-un vas adecvat, se adauga sare si se aromatizeaza cu ulei de masline.

Citeste si: 3 plante medicinale pentru curatarea organismului

In afara de proprietatile lor benefice, urzicile au contraindicatii pe care ar trebui sa le stiti:
Nu sunt adecvate:
-pentru consum in prezenta hipertensiunii arteriale;
-nu trebuie luate de persoanele ale caror sange se coaguleaza repede;
-daca sunteti alergic la urzici;
-daca aveti probleme cu rinichii sau insuficienta cardiaca.

In ceea ce priveste pierderea in greutate, trebuie sa clarificam faptul ca pe langa consumul de urzici, trebuie sa luati in considerare si un program de activitate fizica. In plus, urzicile sunt capabile de a imbunatati metabolismul si de a reduce pofta de mancare.