Dieta Crono sau cum sa slabesti cu ceasul in mana

Dieta Crono sau dieta dupa ceas, inventata de doctorul Alain Delabos in 1986, reprezinta un mod diferit de a ne hrani care tine seama de ceasul nostru biologic.
Dieta Crono sau cum sa slabesti cu ceasul in mana

Dieta crono sau dieta dupa ceas, inventata de doctorul Alain Delabos in 1986, reprezinta un mod diferit de a ne hrani care tine seama de ceasul nostru biologic. De la inceput trebuie tinut seama de recomandarea profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi: “poate fi o dieta utila doar daca este monitorizata de medicul nutritionist’.

publicitate

Pentru elaborarea acestui regim, doctorul Delabos a pornit de la principiul ca alimentele sunt asimilate in mod diferit in functie de ora cand sunt consumate. De asemenea, alimentele sunt mai mult sau mai putin utile organismului nostru in functie de momentul cand sunt consumate: fie sunt transformate in energie, fie sunt stocate, existand riscul de a se transforma pe termen lung in kilograme suplimentare. Stim, de exemplu, ca grasimile si zaharurile consumate seara cu certitudine vor fi depozitate, in conditiile in care aceste alimente reprezinta o sursa importanta de energie daca ele sunt consumate dimineata. De aici a aparut necesitatea de a “manca branza dimineata si nu seara, deoarece este un aliment cu continut ridicat de grasimi’, avertizeaza doctorul Chauchard, nutritionist.

Citeste mai mult pe RevistaFelicia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.