Dieta Pegan – noua metoda inovatoare pentru a pierde in greutate

23 iunie 2015 // Diete

Dieta Pegan este o noua metoda de a slabi. Aceasta promite pierderea in greutate sanatoasa si multe beneficii pentru sanatate.
Dieta Pegan - noua metoda inovatoare pentru a pierde in greutate

Dieta Paleo + dieta vegana
Dieta Pegan este o combinatie a doua diete foarte populare – dieta Paleo si dieta vegetariana. De unde si numele de dieta Pegan – o combinatie a numelor celor doua diete.

publicitate

Dieta Pegan este, de asemenea cunoscuta sub numele de dieta Caveman. Aceasta dieta recomanda consumul de carne (inclusiv peste), oua, nuci, fructe, legume non-amidon. Dieta vegetariana se bazeaza in principal pe fructe, legume si cereale.

Se crede ca dieta Pegan combina tot ce e mai bun din ambele diete. In acest regim alimentar sunt permise atat alimentele de origine vegetala precum si cele de carne.

Carnea este o sursa buna de proteine si vitamine si minerale. Doar fiti atenti sa nu exagerati. Alegeti carne fara grasime si peste si limitati cantitatea de carna grasa. Dieta Pegan exclude produsele lactate si alimentele cu gluten. Ar trebui sa evitati de asemenea alimentele ce contin zahar.

Avantajul acestei diete este ca o dieta bogata in fibre o face ideala pentru persoanele cu probleme de stomac. Puteti sa includeti legume in cantitati limitate.

Citeste si: Detoxifierea de vara: ce trebuie sa mancam?

Alegeti cereale cu un index glicemic scazut, cum ar fi quinoa si orez brun. Incercati sa mancati cel putin 1/2 cana in fiecare zi si sa le pregatiti sanatos.

Important: Trebuie sa personalizati meniul daca urmati dieta Pegan. Subliniati alimentele de care aveti nevoie. Evitati-le pe cele care ar putea afecta sanatatea dumneavoastra.

Exemplu de meniu dieta Pegan

Mic dejun: omleta cu legume sau spanac
Gustare ora 10:00: nuci sau fructe
Pranz: file de pui, servit cu quinoa
Gustare: nuci sau fructe
Cina: carne la gratar cu legume sau orez brun

Dezavantajele dietei Pegan
Dieta Pegan este scazut in calciu. Se crede ca, pe termen lung, poate afecta sanatatea oaselor.
Dieta Pegan este un nou regim alimentar si nu exista date cu privire la influenta ei asupra corpului pe termen lung.

You may also like

news NEWS

A hot springs where clothing is optional after dark

Oka Tomoaki | 23 February, 2018