ULeiul de cocos, aliat pentru frumusete in orice anotimp

2 august 2015 // Frumusete

Uleiul de cocos este folosit, din cele mai vechi timpuri, pentru sublinierea frumusetii si pentru pastrarea sanatatii. Beneficiile sale au ca punct de pornire faptul ca este un produs natural, fara adaosuri chimice.
ULeiul de cocos, aliat pentru frumusete in orice anotimp

In zonele unde cresc cocotieri, oamenii il folosesc cu precadere, fiind si la indemna, dar si cunoscand foarte bine efectele sale. Astfel, uleiul de cocos este folositor pentru parul degradat, dar si pentru prevenirea deteriorarii acestuia. Uleiul patrunde adanc firul de par si ii confera rezistenta.

publicitate

Tratament pentru par
Pentru un par mai frumos si mai stralucitor, aplicati doua linguri de ulei de cocos, pe care il incalziti mai intai in palme, pe toata lungimea parului. Inveliti apoi parul intr-un prosop caldut si lasati-l peste noapte. Dimineata clatiti si spalati in mod obisnuit.

Este cel mai natural balsam pentru par, fara efecte secundare.
Uleiul de cocos este recomandat si in lupta impotriva matretei. Aplicati saptamanal una sau doua linguri de ulei de cocos, pastrati pe par timp de cateva ore sau chiar peste noapte.

De asemenea, este un tratament eficient in cazul infestarii cu paduchi. Uleiul tine parazitii la distanta si omoara ouale acestora. In cazul in care calatoriti mult si va cazati in diverse locuri, uleiul de cocos nu trebuie sa va lipseasca din trusa personala, ca mijloc preventiv.

Indiferent pentru care motiv dintre cele de mai sus alegeti sa folositi uleiul de cocos, parul va avea de castigat, devenind mai frumos, mai rezistent si mai sanatos.

Citeste si: Sfaturi pentru albirea dintilor la fumatori

Tratament pentru fata si corp
Uleiul de cocos este indicat si pentru ten si pielea corpului, in general, ca si crema emolienta. Incalziti usor o jumatate de ceasca de ulei de cocos si aplicati usor pe piele, intinzand bine, pana cand uleiul patrunde in piele.

Uleiul poate fi folosit si ca balsam pentru buze. Aici incalzirea nu este necesara. Aplicati un strat fin si intindeti cu buricul degetului pe amele buze. Nu folositi cantitati mari. Este de ajuns o cantitate cat un bob mic de mazare.

Si barbatii pot folosi acest ulei, pentru barbierit. Lama aluneca mai usor, impiedicand eventualele accidentari, iar pielea va ramane mai fina, mai catifelata, fara iritatii.

Utilizarile uleiului de cocos se extind si la cea de demachiant. Se aplica pe o discheta o cantitate mica de ulei, se maseaza usor zonele ce trebuie curatate, apoi se sterg in mod normal, ca in cazul oricarui demachiant. Ulterior, fata se clateste ccu apa calduta si se tamponeaza cu un prosop curat, moale.

Efectul emolient il recomanda si in cazul bailor. Se topeste in apa de baie o ceasca si jumatate de ulei de cocos. Pielea va fi mai catifelata si mai sanatoasa.

Citeste si: Tendinte in frumusete pentru anul 2015: ce se poarta!

Si pentru unghii este bun! Inmuierea cuticulelor se face cu un bob de ulei de cocos, asa incat cutitul special pentru indepartarea acestora sa alunece fin numai pe zona vizata.

Din nou amintim o alta utilizare pentru barbati. Uleiul de cocos este un bun lubrefiant, aplicat natural sau pe produsele specifice.
Observam, asadar, o gama larga de aplicabilitate a uleiului de cocos. Fiind un produs natural, nu este nociv, nu are adaosuri chimice care sa afecteze pe termen lung.

Iubitorii animalelor sau ecologistii vor fi incantati sa il recomande, intrucat nu este testat pe animale si nu este supus transformarilor industriale, care sa genereze efecte negative asupra mediului inconjurator. Nu in ultimul rand, evitati consumarea sumelor mari d ebani, pe tot felul de produse cosmetice, poate mai scumpe.