10 medicamente interzise in timpul sarcinii

24 mai 2014 // Mamici

Primele saptamani de sarcina sunt stadiu foarte important pentru copilul dvs, asa ca este extrem de important, pentru a evita unele medicamente, care pot dauna sanatatii copilului.
10 medicamente interzise in timpul sarcinii

Daca sunteti in primul trimestru de sarcina, ar trebui sa stati cu siguranta departe de aceste 10 de medicamente:

publicitate

1. Antidepresive
Antidepresivele care contin paroxetina trebuie sa fie complet evitate in primele doua trimestre de sarcina. Tineti minte ca o doza mare de paroxetina poate provoca malformatii congenitale grave la copilul dvs. Optati pentru remedii naturale, dar discutati intai cu medicul dumneavoastra.

2. Calmante
Orice fel de analgezic trebuie evitat in timpul sarcinii. Astfel de analgezice precum aspirina si ibuprofenul poate dauna fatului, in orice stadiu al sarcinii. Cand aveti dureri de cap usoare sau durere de corp, o terapie naturala poate lucra cel mai bine.

3. Medicamente anti-alergie
Medicamentele anti-alergice in timpul sarcinii poate afecta, de asemenea, fatul. Daca aveti alergii, incercati sa le tratati intr-un mod natural. Stati mereu departe de praf, beti multa apa pentru a reduce reactia dumneavoastra alergica.

4. Medicamente antifungice
Infectiile sunt o problema comuna in timpul sarcinii. Cu toate acestea, ar trebui sa stati departe de medicamentele antifungice, deoarece acestea pot fi foarte daunatoare pentru copilul dvs. Asigurati-va ca vorbiti cu medicul dumneavoastra inainte de a lua orice medicamente antifungice.

5. Antibiotice
Astfel de antibiotice precum tetraciclina si streptomicina nu sunt recomandate in cazul in care sunteti gravida. Daca aveti nevoie de antibiotice, asigurati-va ca discutati cu medicul dumneavoastra, care va va recomanda forme usoare de antibiotice, care pot fi mai sigure in timpul sarcinii.

6. Tranchilizante
Suntem siguri ca fiecare femeie stie ca tranchilizantele sunt extrem de nocive pentru copil. Astfel de tranchilizante trebuie sa fie complet evitate in timpul sarcinii, mai ales in primele doua trimestre de sarcina.

7. Comprimate pentru raceala si gripa
Din moment ce toate tabletele pentru raceala si gripa contin paracetamol, acestea ar trebui sa fie, de asemenea, evitate in timpul sarcinii. O doza mare de paracetamol poate dauna fatului, mai ales in primul trimestru de sarcina. Spray-ul nazal si remediile naturale pentru raceala poate oferi o oarecare usurare. Dar, din nou, asigurati-va ca vorbiti cu medicul dvs.

8. Medicamente pentru acnee
Daca sunteti gravida, trebuie sa stiti ca trupul dvs trece prin unele schimbari hormonale, astfel ca aparitia acneei este un lucru comun. Daca luati medicamente impotriva acneei va afecta hormonii si pot fi daunatoare pentru copilul dvs.

9. Ierburi
Chiar si plantele naturale pot fi, de asemenea, foarte periculoase. Unele plante naturale nu ar trebui sa fie luate in timpul sarcinii, deoarece acestea pot dauna fatului. Stati departe de aloe vera, ginseng, rozmarin, busuiocul cerbilor si coada soricelului.

10. Vaccinuri de calatorie
In cele din urma, doamnelor, vaccinurile de calatorie trebuie sa fie complet evitate daca sunteti gravida. Vaccinurile impotriva malariei si medicamentele pot deteriora si afecta cresterea celulelor copilului, astfel incat să fie sigur de a le evita.

Amintiti-va ca nu ar trebui sa luati nici un fel de medicament fara a cere sfatul medicului dumneavoastra. Chiar daca credeti ca aceste medicamente nu sunt daunatoare pentru dvs, ele sunt foarte daunatoare pentru copil!