5 alimente care previn greata in timpul sarcinii

Femeile gravide deseori sufera de greata, care de obicei este mult mai intensa de dimineata.
5 alimente care previn greata in timpul sarcinii

Cauza aparitiei de greata se datoreaza in principal prin niveluri ridicate de hormoni, care se dezvolta de obicei in jurul a sasea saptamana de sarcina si dispare dupa 14 saptamani.

publicitate

Luati mese mici si gustari care va ajuta la reducerea riscului de arsuri la stomac si vor fi mai usor de digerat pentru un stomac. De asemenea, femeile care sufera de acest simptom pot manca anumite alimente care pot preveni greata:

Ghimbir
Puteti manca ghimbir crud sau ca o componenta la o gustare, el fiind de mult timp cunoscut ca amelioreaza stomacul. Ghimbirul poate fi, de asemenea, ras in apa fierbinte pentru a face un fel de ceai, si chiar mirosul de ghimbir pare a ajuta la prevenirea de greata la unele femei.

Lamaie
Lamaia are, de asemenea, efect anti-greata la unele femei si poate fi stoarsa in aproape orice bautura.

Citeste si: Greturile din timpul sarcinii

Biscuiti
Biscuitii ajuta multe femei sa lupte impotriva gretii; motivul pentru acest lucru poate fi ca aceste gustari contin proteine sau grasimi complexe, care sunt mai greu de digerat, si nu au un miros si gust puternic.

Lichide
Deshidratarea poate provoca sau agrava greata, de aceea este important pentru a ramane bine hidratati, sa beti multe lichide, bauturi naturale, insa si cafeina ajuta la prevenirea gretei. Beti sucuri care contin fibre si vitamine pot avea o functie dubla, oferind hidratare si substante nutritive de care au nevoie atat mama cat si copilul.

Menta
Incercati sa scapati de greata cu un ceai de menta pentru a ramane hidratati sau tineti in gura bomboane mentolate pentru a calma spasmul stomacului.
/big/strong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.