Cat de benefic este inotul in timpul sarcinii

25 aprilie 2014 // Mamici

Inotul este unul dintre cele mai bune exercitii care se poate practica fara probleme in timpul sarcinii.
Inot in timpul sarcinii

Plutirea pe apa va permite sa va tonifiati toti muschii fara alte activitati violente. De asemenea, inotul va ajuta, de asemenea, la menținerea greutatii, deoarece va va ajuta sa ardeti cateva calorii in plus de care nu are nevoie copilul dvs.

publicitate

Care sunt beneficiile?
S-a constatat ca inotul, in plus fata de faptul ca relaxeaza muschii, imbunatateste capacitatea de respiratie șs pozitia vertebrelor dvs, reduce durerea atat de comuna de spate in timpul sarcinii. In afara ca este o activitate distractiva fizica, se poate face cu partenerul dvs, iar in ultimul trimestru de sarcina va ajuta sa scutiti durerile si oboseala.

Exercitiile regulate in apa ajuta la:
-prevenirea excesului de greutate diminuarea problemelor adaugate ale sarcinii (durerea de spate, edemele, -constipatia)
-cresterea energiei
-imbunatatirea somnului
-imbunatatirea aspectului fizic al mamicii
-cresterea increderii de sine
-pregatirea fizica si psihica a mamicii pentru travaliu
-scaderea timpului de recuperare dupa nastere

Ce masuri de precautie trebuie sa se ia?
Ar trebui sa se evite aruncarea cu capul mai ales in al doilea si al treilea trimestru de sarcina, pentru a preveni alunecarea din cauza modificarii centrului de greutate. De asemenea, o gravida trebuie sa fie atenta sa nu inoate in zonele in care exista oameni care se arunca cu capul, pentru a preveni ca cineva sa aibe un impact direct asupra corpului dvs.

Unde puteti sa va duceti?
In prezent, exista mai multe locuri care se specializeaza in lectii de inot in timpul sarcinii.
Exercitiile in apa sunt asemanatoare celor efectuate pe uscat, doar ca se efectueaza intr-un ritm mai lent, ceea ce face ca acestea sa fie mult mai eficiente. „Echipamentul sportiv” folosit este chiar apa – rezistenta opusa a miscarii in apa este de 12 ori mai mare decat cea a aerului.

Un singur exercitiu efectuat in apa echivaleaza cu 10 exercitii pe uscat. Gimnastica in apa se face in piscine adanci, astfel incat sa se poata executa si exercitii imposibil de efectuat pe uscat. Lipsa gravitatii face ca exercitiile sa se efectueze fara incarcare si, deci, fara suprasolicitarea articulatiilor. In timpul miscarilor efectuate in apa sunt implicati toti muschii.