De ce copiii ar trebui să poarte ochelari de soare?

15 iunie 2022 // Mamici

  • Vara, copiii petrec mult timp în aer liber și sunt expuși la lumina directă a soarelui.
  • Razele UV pot deteriora nu numai pielea delicată a feței, dar și ochii.
De ce copiii ar trebui să poarte ochelari de soare?

Spre deosebire de ochii adulților, copiii nu pot filtra în mod eficient radiațiile ultraviolete dăunătoare. „La copii, pielea de pe pleoape și din jurul ochilor este mai delicată, mai permeabilă și mai vulnerabilă decât la adulți”, a spus medicul oftalmolog dr. Nitika Arora de la Clinica Mayo din Statele Unite.

În același timp, leziunile oculare cauzate de lumina ultravioletă se acumulează în timp și strică ochii. Acestea afectează vederea mai târziu în viață, când apare cataracta, ceea ce duce la orbire, degenerescență maculară și un tip neplăcut de perdea – pterigion (creștere anormală a conjunctivei deasupra corneei).

publicitate

În plus, radiațiile ultraviolete excesive pot provoca fotokeratită – o arsură solară periculoasă a corneei ochiului. Ochelarii de soare protejează cu succes atât pielea din jurul ochilor, cât și ochiul însuși de la deteriorare. De aceea este necesar ca copiii să poarte mereu ochelari de soare atunci când ies.

Mai mult, chiar și în zilele înnorate, razele ultraviolete pot dăuna ochilor, deoarece soarele, care se ascunde în spatele norilor, nu este mai puțin puternic și dăunător.

Alege ochelari care oferă o protecție de 99-100% împotriva ambelor tipuri de radiații UV – UVA și UVB. De preferință, rama este din policarbonat, iar lentilele sunt dintr-un material rezistent la zgârieturi. 

Purtați întotdeauna ochelari de soare pe stradă, astfel încât să devină un obicei zilnic pentru copilul dumneavoastră. În zilele însorite, este bine să porți o pălărie cu vizor care oferă puțină umbră faței, precum și să aplici pe piele protecție solară.

Ce altă protecție are copilul meu în afară de ochelarii de soare?

Pe lângă purtarea ochelarilor de soare, este indicat să stați mai des la umbră, iar când acest lucru nu este posibil, asigurați-vă că copiii:

Poartă o pălărie.

Sunt protejati cu protecție solară.

Nu petrec mult timp în soarele strălucitor.

Sta la umbră ori de câte ori este posibil.

Ochelarii de soare și pălăriile oferă o bună protecție copiilor, iar aplicarea cremei de protecție solară devine necesară pentru acele părți ale corpului care rămân expuse la soare, precum fața și mâinile.

Pantofi la moda vara 2022: vezi ce modele de pantofi se poarta...

Pantofi moderni, cu toc inalt sau platforma, sunt...

Pe 30 aprilie 2022 va avea loc o eclipsă parțială de soare...

Pe 30 aprilie 2022 va avea loc o eclipsă parțială...

Olimpiada de vara...

La “olimpiada de vara” un student in pragul repetentiei...