Inducerea travaliului – care sunt cele mai mari riscuri pentru copil

Inducerea nasterii poate fi necesara din mai multe motive, mai ales medicale, insa poate exista anumite riscuri pentru copil.
Inducerea travaliului - care sunt riscurile

Accelerarea procesului de naștere poate fi necesar in anumite cazuri riscante, dar exista unele pericole pentru copil si mama. Iata care sunt cele mai periculoase riscuri pe care trebuie sa le stiti:

publicitate

Risc crescut de tulburari de ritm cardiac fetal, indepartarea sau deplasarea de umar
Inducerea travaliului se face prin interventia directa in procesul natural al corpului, si de obicei, se folosesc medicamente care cauzeaza contractii mai intense si frecvente, astfel incat copilul sa poata fi impins mai repede din corpul mamei. In acest tip de interferenta poate aparea suferinta fetala, care provoaca copilul sa reactioneze intr-un mod neobisnuit.

Medicamentele face ca contractiile sa fie foarte puternice. Acest lucru poate cauza probleme suplimentare asociate cu durere excesiva pe care mama o simte. Mai mult decat atat, in aceste cazuri, exista un risc crescut de interventii suplimentare cum ar fi indepartarea fatului cu forcepsul sau extractie cu vid.

Citeste si: Produse lactate in timpul sarcinii: avantaje si dezavantaje

Risc crescut ca copilul sa stea la terapie intensiva neonatala
Copiii nascuti prin inductie, de multe ori nu au trimis semnale din corpul mamei ca trebuie sa aiba loc nasterea. Acest lucru inseamna ca nu sunt gata sa se nasca in mod natural, si exista un risc grav pentru sanatatea mamei si a copilului.

Risc crescut de forceps sau de extractie cu vid
Atunci cand este necesara indepartarea prematura a fatului prin cezariana planificata sau de urgenta, exista pericolul utilizarii dispozitivelor mecanice pentru acest scop, cum ar fi forcepsul și extractie cu vid. Forcepsul prezinta riscuri mai mari de denaturare a capului copilului, care poate afecta grav creierul si functiile sale. Mai mult decat atat, se poate intampla sa fractureze extremitatile sale, coloana vertebrala, fiind, de asemenea, o conditie prealabila pentru probleme grave mai tarziu in dezvoltarea copilului. Riscul de infectare este de asemenea prezent.

Risc crescut de cezariana
Cand se cauta nasterea fatului din motive obiective, riscul de cezariana este pus in aplicare. In cele mai multe cazuri, e in regula, dar este riscant pentru ca cezariana, in acest caz, nu este planificata si se poate produce o serie de complicatii.

Risc crescut de greutate mica la nastere sau icter
Pentru ca nasterea se face atunci cand copilul nu este inca pe deplin biologic gata sa se nasca, este probabil ca plamanii lui sa nu fie pe deplin dezvoltati. Prin urmare, exista riscul de nastere a copilului cu o greutate foarte mica. In mod similar, exista problema și cu apariția icterului. Ficatul nu este pregatit corespunzator pentru aparitia la lumina si astfel apare infectia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.