Sfatul specialistului: Cum putem proteja cavitatea bucala a bebelusilor

Nou-nascutul intra in contact cu lumea externa prin cavitatea bucala. Pentru un copil, descoperirea si cunoasterea obiectelor incep la nivelul cavitatii bucale.
Cum putem proteja cavitatea bucala a bebelusilor

La nastere cavitatea bucala este considerata sterila, fara bacterii si streptococci.
Primul contact il are este cu sanul mamei si de aici incepe “contaminarea” care este benefica intr-o anumita masura.

publicitate

Va prezint cateva obiceuri nebenefice pentru un nou-nascut:
Mestecatul mancarii de catre mama si oferirea mancarii copilului este momentul in care se transfera cele mai multe bacterii, mama transmitandu-i si Streptococul mutans care este responsabil cu aparitia cariilor viitorilor dinti.

Pupatul copilului pe gura, obraji si maini de catre dumneavoastra, rude, prieteni, cunostinte poate duce la transmiterea unor bacterii.

Un altul este cel al “dezinfectarii” suzetei scapate pe jos cu saliva mamei. Desi dumneavostra aveti impresia ca il protejati si il feriti de bolile din mediul inconjurator, tot dumneavostra vii transmiteti si o mare parte a bacteriilor.

Bacteriile pe care le transferam copilului se inmultesc odata cu intrarea in contact cu alimentele care raman pe suprafata dintilor. Ca sa evitam “infectarea” excesiva a nou-nascutului, va ofer cateva sfaturi practice: Citeste aceste sfaturi pe Kidsnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.