Uimitor! Ce afectiuni poate preveni pozitia de somn a bebelusilor

Este foarte important de stiut ca pozitia de somn a bebelusului poate preveni unele afectiuni. Despre ce afectiuni este vorba? Aflati in cele ce urmeaza.
Ce afectiuni poate preveni pozitia de somn a bebelusilor

Adesea afectiunile stomatologice cu care se confrunta tinerii si adultii se datoreaza obiceiurilor din primele luni de viata.

publicitate

Spre exemplu dezvoltarea arcadelor dentare este influențată de poziția nou-născutului în timpul somnului.

1. dacă poziția de dormit este cu capul în hiperextensie, prea mult flexat pe spate fără nici o pernă sau capul în plan sub nivelul corpului, madibula rămâne în poziție posterioară și va avea un proces de creștere întârziat și lent.

2. dacă poziția capului este în hiperflexie, cu bărbia în piept datorită unei perne exagerat de mare, mandibula se va dezvolta mai mult față de maxilar.

3. decubit lateral – copilul doarme pe o parte accetuând diferența dintre cap și corp. Obiceiul devine mai nociv când se introduce una sau ambele mâini sub față. Acest obicei duce pe viitor la asimetrii faciale.

4. dezvoltarea insuficientă a mandibulei, în ritm diferit de cel al maxilarului conduce la respirație orală și xerostomie (lipsa salivei si uscarea gurii) care favorizează apariția cariilor.

Citeste continuarea pe Kidsnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.