Vitamina E – beneficii si riscuri pentru sarcina

Vitamina E este importanta pentru functia musculara a sangelui, si cantitatii adecvate furnizate, insa ingerarea prea multa de vitamina E in timpul sarcinii, poate crea efecte negative, cum ar fi sangerari abundente si complicatii la nastere.
Vitamina E - beneficii si riscuri pentru sarcina

Beneficiile vitaminei E in timpul sarcinii
Organismul are nevoie de o anumita cantitate de aceasta substanta, in scopul de a construe masa musculara si de a ajuta la construirea de celule rosii din sange care transporta oxigen. Beneficiile vitaminei E in timpul sarcinii se extinde la un copil nenascut, si cercetarile arata ca un aport normal de vitamina E in timpul sarcinii poate reduce factorii de risc, cum ar fi astmul.

publicitate

Unele cercetari privind vitamina E in timpul sarcinii a fost legata si de alte beneficii, cum ar fi efectul de protectie pe avort spontan, tratamentul preeclampsiei de cicatrice chirurgicale.

Riscul vitaminei E pentru femeile gravide
Desi vitamina E poate avea beneficii in timpul sarcinii, de asemenea, are multe riscuri, si intotdeauna va fi prescrisa de catre medicul dumneavoastra, daca este necesar. Cele mai multe femei gravide nu vor avea nici o problema pentru a adauga suficienta vitamina E in dieta, deoarece aceasta vitamina se gaseste intr-o mare varietate de alimente care sunt consumate frecvent. Se gaseste in multe alimente, cum ar fi uleiuri vegetale, cereale, produse lactate, carne, carne de pasare, oua, fructe, legume si ulei de germeni de grau.

Citeste si: Alimente cu acid folic esentiale in timpul sarcinii

Dozele mari de vitamina E in timpul sarcinii ar putea fi o combinatie potential periculoasa. Doza recomandata de vitamina E pentru femeile gravide zilnica este de 15 mg pe zi.

Deoarece multe vitamine prenatale contin anumite cantitati de vitamina E, nu exista niciun motiv pentru a lua un supliment suplimentar, pentru ca dozele mari de vitamina E poate creste riscul de sangerare, care este deosebit de periculos pentru femeile gravide.

Nivelurile crescute de vitamina E pot prezenta un risc pentru copil. De exemplu, unele studii sugereaza o corelatie intre consumul ridicat de vitamina E si riscul de nastere a unui copil mort. Alte pericole includ probleme cu inima si dezvoltarii fetale de dependenta de vitamina E, care ar putea provoca complicatii de sanatate atunci cand se naste copilul. Deoarece vitamina E poate trece prin laptele matern, mamele ar trebui sa fie atente cu aportul de vitamina E, chiar si dupa nastere.

De asemenea, de notat este faptul ca vitamina E ar putea perturba functiile placentei, lipsind copilul de substante nutritive, iar copiii nascuti de femei care au luat doze mari de vitamina E pot avea un risc mai mare de astm si eczeme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.