Sfaturi esentiale despre cum sa scrii juramintele de nunta

Nuntile traditionale romanesti nu includ momentul rostirii juramintelor, dar, cum intreaga noastra societate imprumuta tot felul de obiceiuri straine, suntem martorii introducerii lor.
Cum sa iti scrii juramintele de nunta

Cum noi, romanii, nu suntem obisnuiti cu aceasta parte a ceremonialului de nunta, apelam la filme, pentru a vedea cum se procedeaza. Nu mereu este solutia cea mai buna, riscand sa transformam un moment frumos in ceva penibil.

publicitate

Chiar daca nu apartine culturii noastre, trebuie sa recunoastem ca momentul este incarcat de emotii si de iubire. Mirii au ocazia sa isi spuna intr-un cadru oficial, public, care sunt sentimentele unul fata de celalalt si ce asteptari au de la acestia. Prin urmare, daca tot o facem, macar sa o facem cum trebuie, nu dupa ureche.

Se spune ca scrierea juramintelor este o etapa tare dificila in organizarea nuntii. Trebuie gandit cu atentie intregul text, pentru a incorpora tot ceea ce vrei sa ii transmiti persoanei iubite, in cuvinte cat mai expresive. Juramintele nu pot fi scrise intr-o clipa sau exact in ziua nuntii. Este un proces complex, in care vor curge rauri de cerneala.

Modele exista peste tot, e adevarat, dar este oare suficient? Desigur ca nu! Fiecare om este altfel, fiecare relatie este diferita si nu putem sa preluam de la persoane necunoscute ideile si afirmatiile lor. Asadar, o prima conditie pentru scrierea juramintelor este originalitatea. Textul trebuie sa va apartina in totalitate, trebuie personalizat suta la suta, pentru ca experientele de viata pot semana, dar nu se pot imprumuta.

Apoi trebuie sa hotarati daca le veti scrie impreuna sau nu. In al doilea caz, efectul surpriza poate fi ceva exceptional sau riscati s ava surprindeti partenerul asa de mult, incat sa nu ii placa. Daca il stiti mai pretentios din fire, mai bine scrieti-le impreuna. Daca ii place ceea ce scrieti, atunci nimic altceva nu mai conteaza!

Citeste si: Ce accesorii porti la o nunta

O mare atentie trebuie acordata si lungimii textului. Daca juramintele sunt prea lungi, pierdeti din expresivitate si riscati sa denaturati momentul intr-un simplu dialog. Concentrati-va pe 150 sau 200 de cuvinte. Este dimensiunea potrivita, atat cat sa cuprinda tot ce vreti sa spuneti, dar fara sa picati in derizoriu.

Stabiliti daca sa includeti sau nu cuvinte sau expresii de la care celalalt sa poata porni, asa incat cele doua juraminte sa curga unitar. In functie de religia mirilor sau de alte aspecte culturale, pot exista astfel de cuvinte care sa nu fie adecvate evenimentului sau chiar in general, asa ca e bine de stiut.

Gafele in ziua nuntii, cu ambele familii de fata, chiar nu sunt de dorit si v-ar lua prea mult timp si sfort ca sa le reparati. In rest, nu uitati ca ele va sunt destinate voua, mirilor, si nu invitatilor, asa ca …spuneti ce aveti de spus, fara jena, pentru ca e nunta voastra.

Fiindca momentul nu are un loc anume in nunta traditionala romaneasca, stabiliti cand si unde sa le rostiti. Cel mai bine este sa le includeti in cazul receptiei, la inceput, cand invitatii sunt deja aranjati al mese si va pot auzi si vedea.

Emotia generata le va impresiona in special pe femeile din familiile voastre, mame, matusi, bunici, iar petrecerea,inceputa pe acest fond, va fi un succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.