Top 5 inele de logodna cele mai scumpe si mai frumoase din toate timpurile

Daca mireasa este preocupata de tot ceea ce inseamna tinuta celor doi protagonisti si organizarea nuntii in ansamblul sau, punctul de pornire al intregului eveniment este, insa, opera tanarului, care isi cere iubita de sotie. Momentul acela este cel care declanseaza totul.
Top 5 inele de logodna cele mai scumpe si mai frumoase din toate timpurile

Inelul de logodna si verigheta sunt optiunea mirelui. Alegerea lor este justificata de dorinta de a-si vedea iubita, aleasa inimii sale, cat mai fericita. Forma inelului, cercul, simbolizeaza relatia ce se doreste eterna, fara sfarsit, iar metalul reprezinta forta relatiei dintre cei doi parteneri.

publicitate

Se spune in cercurile mondene ca inelul este masura valorii mirelui. Piatra cu care este infrumusetata inelul trebuie sa fie una deosebita, unica, asa incat mirele sa-i arate iubitei cat inseamna ea pentru el.Alegerea inelului depinde, dupa cate se vede, de buget. Bogatii lumii vor rascoli lumea intreaga pentru a gasi acea bijuterie care sa ii reprezinte si care sa vorbeasca in numele lor.

Inelele de logodna pot fi confectionate din metale pretioase, precum aurul sau platina, cu sau fara pietre pretioase. Bijutierii marilor case de moda se intrec continuu in realizarea unor piese sofisticate, elegante, demne de aleasa unui mire cu sange albastru.

Uneori, inelele sunt valoroase datorita istoriei lor. Mosteniri ale caselor regale sau inele care au apartinut unor celebritati sporesc valoarea acestor bijuterii, mult mai mult decat valoarea materialelor din care su fost confectionate.

Citeste si: Ce inel de logodna ti se potriveste in functie de zodia ta

De-a lungul timpului s-au remarcat cateva astfel de piese, care au devenit un fel de etalon a ceea ce se poate oferi iubitei, daca ai bani. Sincer, daca nu esti vreun magnat, e si mai simplu, pentru ca pe piata exista tot felul de inele, frumoase si mai ieftine.

Pe locul 5 se afla inelul de logodna pe care l-a primit Jennifer Lopez, de la fostul sau sot, Marc Anthony. In valoare de 4 milioane de dolari, inelul are in partea centrala un diamant impresionant, de 8,5 carate, montat de Neil Lane in platina. Inelul este impresionant, datorita monturii si claritatii cristalului.

Pe locul 4, cu o valoare putin mai mare, este inelul oferit de printul Rainier III de Monaco sotiei sale, frumoasa Grace Kelly. Bijuteria are un design clasic si apartine casei de bijuterii Cartier.diamantul central, de 10,47 carate, este flancat de altele doua, pe laterale, mai mici, rectangulare.

Citeste si: Ce relatie si ce nunta vei avea in functie de inelul de logodna preferat

Paris Latsis i-a oferit iubitei sale celebre, Paris Hilton, un inel deosebit, cu un diamant imens, in forma de dreptunghi, montat in aur alb de 24 de carate. Celebra Paris se vaita ca inelul era atat de masiv, incat o ranea purtarea lui. La despartire, l-a vandut la licitatie pentru victimele uraganului Katrina. Valoarea sa de 4,7 milioane de dolari il situeaza pe locul 3.

Inelul de 5 milioane de dolari, cu un diamant cu taieturi octogonale, de 24 de carate, marca Lorraine Schwartz, montat in platina, cu o verigheta incrustata de asemenea cu diamante, este cel oferit de Jay Z lui Beyonce, situat pe locul 2 in top.

Primul loc este ocupat de inelul celebru al faimoasei Liz Taylor, primit de la sotul sau, Richard Burton. Bijuteria se distinge prin marimea diamantului de 33,19 carate, Asscher –Krupp, multiplu fatetat, si prin puritatea absoluta a pietrei pretioase, asa cum arata certificarile de specialitate. Casa de licitatii Christie’s l-a evaluat la 8,8 milioane de dolari si l-a vandut unui colectionar asiatic anonim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.