Cum sa iti alegi incaltamintea in functie de hainele preferate

De multe ori, pantofii sunt cei mai neglijati atunci cand vine vorba de alcatuirea unei tinute. Suntem atente la modul in care se imbina culorile hainelor, la potrivirea materialelor si a volumelor, dar la sfarsit ne dam seama ca pantofii pe care ii purtam nu fac parte integranta din ce am creat mai sus.
Cum sa iti alegi incaltamintea in functie de hainele preferate

Ca să evităm situaţiile în care nu sunt sigure de modul în care pantofii se potrivesc cu hainele noastre, putem ţine cont de câteva sfaturi:

publicitate

Dacă îţi place să te îmbraci elegant…
Dacă te îmbraci destul de elegant în majoritatea timpului, nu înseamnă că trebuie să porţi în permanenţă pantofi cu toc. Dimpotrivă. Mixul dintre stiluri, atâta vreme cât e făcut corect, reprezintă un atu în închegarea originalităţii tale. Dacă ai curaj, poţi combina chiar rochii tip creion, elegante, cu pantofi sport – nu aceia de alergat, însă. De asemenea, o rochie elegantă poate să se potrivească de minune cu o pereche de sandale joase, cât mai simple, în locul celor cu toc, atunci când nu vrei să oboseşti atât de repede.

Dacă porţi frecvent jeanşi…
Dacă ar fi să numim un obiect vestimentar care poate fi purtat cu absolut orice, jeanşii ar fi pe podium. Poţi să îi porţi cu absolut orice în materie de încălţăminte, singura condiţie care mai rămâne de aplicat fiind adaptarea la ocazia în care trebuie să îi porţi. Jeanşii skinny, spre exemplu, pot fi purtaţi atât cu pantofi stiletto, cât şi cu pantofi sport, ori cu balerini. Trebuie, însă, să Poţi găsi toate aceste tipuri de pantofi şi pe Otter.ro, spre exemplu, de unde ştii cu siguranţă că vei găsi modele practice, pe care îi poţi purta şi când renunţi la jeanşi, spre exemplu.

Dacă îţi plac fustele…
Dacă porţi fuste retro, cel mai uşor îţi va fi să porţi balerini sau sandale cu talpă joasă. Însă ele se vor potrivi, în funcţie de lungime, şi cu pantofii cu toc. Cele trecute de genunchi pot fi purtate, mai degraba, cu pantofii cu toc, pe când pentru cele scurte sunt recomandaţi cei cu talpă joasă.

Dacă te îmbraci des în pantaloni…
În acest caz, poartă cu încredere pantofi stiletto, sandale cu platforme, balerini sau sandale cu talpă joasă. Nu purta pantofi sport decât dacă eşti curajoasă şi mizezi pe un look excentric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.