Ghid pentru alegerea unei rochii de seara

27 iulie 2015 // Moda

O seara poate fi stricata extrem de usor, daca te simti imbracata nepotrivit pentru petrecerea la care te afli.
Ghid pentru alegerea unei rochii de seara

Alegerea rochiei ideale poate fi extrem de obositoare si sa manance mult timp, avand in vedere varietatea de modele existente pe piață. Ca să-ți fie mai ușoară alegerea, trebuie să iei în considerare câteva lucruri atunci când mergi la cumpărături.

publicitate

1. La ce eveniment vei purta rochia? Ai nevoie de o rochie pentru o petrecere între prieteni, rochie pentru un botez, rochie de cocktail sau pentru un eveniment mai sofisticat? Există un dress code trecut în invitație?

Ca regulă generală, evenimentele cele mai formale necesită o rochie lungă până în pământ. Rochiile până la genunchi sunt potrivite pentru petrecerile casual, în timp ce rochiile de cocktail sunt undeva la mijloc.

De asemenea, și materialul și culorile depind mult de scopul evenimentului: rochiile din bumbac cu diverse modele colorate, sunt adecvate pentru petrecerile casual, pe când pentru cele elegante se potrivesc materiale mai sofisticate, cum ar fi mătase sau satin. Poți vedea câteva modele de rochii de seară din astfel de materiale la YOKKO.

Cea mai sigură variantă este o rochie neagră, cu aceasta nu ai cum să dai greș, este ușor de accesorizat și o poți purta la mai multe evenimente. Rochiile negre sunt o alegere ideală în special la evenimentele culturale, cum ar fi piesă de teatru sau operă. La polul opus, o rochie dintr-o culoare strălucitoare atrage instant atenția și nu o poți purta mai des fără ca lumea să observe.

2. Ia în considerare și forma corpului și nuanța pielii atunci când alegi rochia. Aceasta trebuie să te avantajeze, să-ți scoată în evidență atuurile.

3. Atunci când o probezi, gândește-te și cum poți accesoriza rochia: ce variante ai pentru pantofi, geantă, bijuterii? Ai un sutien potrivit pentru ea? Ia în considerare aceste lucruri mai ales dacă ai un buget redus sau dacă nu dorești să iei o rochie pe care să o porți o singură dată.

4. Tot atunci când te afli în cabina de probă, încearcă să te așezi pe un scaun, să ridici mâinile, să vezi cum este și cum te simți în ea. Te strânge undeva? Te vei simți confortabil atunci când vei petrece mai multe ore în rochia respectivă, eventual dansând?

5. Ce buget ai de gând să aloci pentru rochie? În general, rochiile ieftine sunt realizate din materiale de calitate redusă, care se vor deteriora mai rapid. Rochiile din materiale de calitate se vor “așeza” altfel pe tine și sunt mai longevive.

Moda in Metaverse: Paco Rabanne lansează colecţia de rochii NFT...

Paco Rabanne, în colaborare cu Selfridges, a creat...

Vine seara sotia de la munca...

Vine seara sotia de la munca suparata foc. Femeia...

Un politist vine seara acasa...

Un politist vine seara acasa. Lumina era stinsa, sotia...

You may also like

news NEWS

A hot springs where clothing is optional after dark

Oka Tomoaki | 23 February, 2018