Ghidul textilelor care sa ne tina de racoare in timpul verii

Parca ieri ne intrebam daca nu mai vine odata vara, cu ale ei zile lungi si temperaturi ridicate. Acum ca se afla in plina desfasurare, cautăm doar sa ne ascundem de soare si sa ne racorim cu orice pret.
Ghidul textilelor care sa ne tina de racoare in timpul verii
Foto credit

Pe lângă aerul condiționat dat la maxim, extra hidratare cu apă și multă înghețată, este important și felul în care ne alegem hainele pe care le purtăm și textilele din care sunt realizate.

publicitate

În primul rând, este important să alegeți haine vaporoase, care nu se lipesc de corp, pentru a permite aerului să circule și să evitați potențialele iritații. Mergeți pe culori deschise, precum alb, crem sau pasteluri, care să reflecte cât mai mult din lumină și căldură.

Trei textile care vă vor ajuta să faceți mai bine față zilelor caniculare:

1. Bumbac

Este unul dintre cele mai populare materiale naturale, fiind potrivit în special pentru cei care au pielea foarte sensibilă sau au alergii. Fibrele de bumbac au calitatea de a permite pielii să respire. De multe ori hainele sunt realizate din amestec de bumbac cu alte textile, pentru extra proprietăți. De preferat să nu fie purtat în zilele cu umiditatea ridicată, în care veți transpira mult, deoarece reține apa și se usucă greu.

2. Pânză de in

Pânza de in este unul dintre cele mai vechi materiale din istorie, fiind folosită încă din Egiptul Antic. Aceasta absoarbe umezeala rapid și se usucă la fel de rapid, păstrând corpul răcoros și permițând pielii să respire. Cântărește puțin și este renumit pentru rezistența și durabilitatea sa. Singurul dezavantaj al acestui material este că se șifonează ușor. Este de preferat să fie spălat în apă cât mai rece, pe un program blând. Dacă doriți să achiziționați haine din in, puteți profita de reducerea de 20% de la MiniPrix, care va ține până la sfârșitul acestei săptămâni.

3. Materiale tehnice

La acest capitol se încadrează echipamentele “tehnice” folosite pentru activitățile sportive. Acestea sunt realizate din fibre speciale, combinații între mai multe materiale (bumbac, polyester, nailon, acrilic sau spandex). Se usucă extrem de rapid și ajută la evaporarea transpirației, pentru a răcori corpul în timpul activităților fizice. Spălați-le la mașină, pe cea mai scăzută temperatură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.