Moda in Metaverse: Paco Rabanne lansează colecţia de rochii NFT

9 iunie 2022 // Moda

  • Paco Rabanne, în colaborare cu Selfridges, a creat o colecție NFT bazată pe modele de arhivă ale celebrelor rochii futuriste.
  • Profiturile din vânzările virtuale, potrivit noului director general al mărcii, Nadia Duib, vor fi folosite pentru a finanța conservarea arhivei fizice a mărcii. „Vindem viitorul pentru a păstra trecutul ”, a spus compania.
foto: instagram

Colectia cuprinde in total 12 tinute, printre care un costum metalic cu fustă mini din colecția toamnă-iarnă 1990, o rochie mini cu ventuze din colecția primăvară-vară 1997 si, bineînteles, modele iconice precum armura cunoscută și rochia cu țepi aurii. NFT-urile vor fi disponibile într-un număr limitat de 56 de exemplare. Prețurile încep de la aproximativ 600 de lire sterline.

Paco Rabanne consideră că îmbrăcămintea „nepotrivită” pentru purtarea de zi cu zi este mult mai ușor de folosit în lumea virtuală. Colecția va fi prezentată pe platforma specială online Decentraland in cadrul Metaverse Fashion Week. Toate încasările din vânzările NFT vor merge pentru a finanța arhivele lui Paco Rabanne, inclusiv achiziționarea de îmbrăcăminte vintage, schițe, drepturi de imagine, înregistrări video și radio ale designerului însuși, precum și îmbunătățirea conservării și depozitării tuturor acestor articole.

publicitate
Instagram

Colecțiile virtuale și NFT-urile au devenit recent o adevărată tendință în industrie. Gucci, Tommy Hilfiger, Etro și Rebecca Minkoff și-au lăsat deja amprenta pe metavers. Cu toate acestea, unele mărci s-au găsit în lumea virtuală împotriva voinței lor. De exemplu, brandul de lux Hermes dă în judecată un contractor NFT-uri pentru că a vândut copii virtuale ale celebrelor genți Birkin.

Moda femei 2023: tendințe pe care le vom vedea peste tot în lunile următoare...

Noul an a sosit și, odată cu el, noi tendințe în...

Colanți de culoarea pantofilor – un succes în moda de toamnă...

Moda femei toamna 2022: Colanți de culoarea pantofilor...