Tendinte spectaculoase in moda toamna-iarna 2015-2016

28 septembrie 2015 // Moda

Fiecare sezon aduce ceva nou. Aceasta si este rolul colectiilor din fiecare sezon, sa aduca noutati, sa surprinda si sa incante in acelasi timp, lansand noi directii, noi trenduri, intr-o maniera care sa convina tuturor iubitoarelor de moda.
Tendinte spectaculoase in moda toamna-iarna 2015-2016

Moda sezonului toamna-iarna 2015/2016 aduce cateva tendinte spectaculoase. Care sunt acestea si de ce le-am inscris in aceasta categorie, va prezentam in cele ce urmeaza.

publicitate

Ochelari de soare cu lentile imprimate
Colectiile Anna Sui, Matthew Williamson, Michael Kors sau Stella Jean au suprins prin ochelarii cu lentile imprimate cu modele ce pareau brodate pe lentilele colorate.

De exemplu, cei din colectia Matthew Williamson par niste adevarate piese de arta, de parca frunze metalice, aurii, au fost lipite, ca intr-un vitraliu, pe lentilele maronii. Modelul este absolut incantator, dar si surprinzator. La prima impresie, sunt de nepurtat, considerandu-se ca ornamentele nu ii fac utili, dar nu este asa.

Piesele vestimentare din puf de strut
Michael Kors, Naeem Khan, Balenciaga, Roberto Cavalli, dar si altii, au uimit in Saptamana Modei de la Londra prin fustele sau bustierele realizate din puf de strut. Este un material neobisnuit pentru asemenea piese, dar aceasta nu inseamna ca nu sunt deosebit de frumoase si de elegante. Puful des trut este foarte fin, iar textura sa imprumuta fustelor sau bustierelor eleganta si naturaletea sa.

Citeste si: Camasa in carouri, piesa obligatorie in toamna 2015

Incaltamintea „blanoasa”
Sezonul de toamna-iarna 2015/2016 a adus in cadrul prezentarilor de moda un tip anume de incaltaminte, anume cea cu blana. Si nu vorbim aici de simple detalii din blanita, ci incaltaminte care abunda in detalii de acest tip. Pur si simplu, blana atarna pe jos, cu un impact vizual si estetic puternic.
Tendinte spectaculoase in moda toamna-iarna 2015-2016

Monique Lhuillier, Christian Siriano, Derek Lam, Simone Rocha sau Fendi au inclus in colectiile lor incaltaminte superba, dar socanta sub aspectul continutului de blana. Odata vazute insa, este imposibil sa nu vi le doriti, macar pe cateva dintre ele.

Palariile de cowboy
Acestea au intrat in acest sezon ca elemente vestimentare de o eleganta aparte, care se potrivesc atat la tinutele lejere, de zi cu zi, cat si la cele mai elegante. Femeia moderna nu trebuie sa se sfiasca sa poarte o palarie cu boruri largi, care sa ii defineasca intregul aspect.

Citeste si: Moda toamna-iarna 2015-2016: Se poarta din nou vesta de blana!

Desigur, materialele din care sunt realizate pot varia, incluzand si materiale mai fine, mai feminine. Satinul, matasea, accesoriile precum paietele, penele, margelele, fundele, pot fi adaugate.

Cantitatea lor este proportionala cu nivelul de feminitate dorit. Desigur, puteti ramane la stadiul de palarie de cowboy, cu tot ce inseamna ea, mai ales daca purtati jachete din piele mata sau din piele intoarsa si, evident, blugi sau camasi din denim.

Culorile deschise
Alungarea monotoniei toamnei este, se pare, telul major al marilor creatori de moda. Pentru sezonul de toamna-iarna 2015/2016, acestia s-au intrecut in promovarea unei noi viziuni asupra coloristicii.

Nuantele vii, clade, pastelate sunt cele care trebuie sa caracterizeze tinutele moderne, lasand in urma tonurile inchise. Rozul, movul, galbenul abunda in colectiile prezentate de marile case de moda.

Moda femei 2023: tendințe pe care le vom vedea peste tot în lunile următoare...

Noul an a sosit și, odată cu el, noi tendințe în...

Colanți de culoarea pantofilor – un succes în moda de toamnă...

Moda femei toamna 2022: Colanți de culoarea pantofilor...