5 retete naturiste pentru scaderea colesterolului

31 martie 2016 // Sanatate

Colesterolul este un dusman nevazut, care ataca pe oricine, oricand, daca nu are grija de sanatatea sa. In afara de alimentatia sanatoasa, exista o serie de retete naturiste, care sa ajute la scaderea colesterolului si la stabilirea unui nivel optim al acestuia.
5 retete naturiste pentru scaderea colesterolului

Un nivel crescut al colesterolului are urmari grave, putand duce la ingrosarea sangelui si la blocarea arterelor. De asemenea, colesterolul are o importanta deosebita in producerea compusilor celulari, a hormonilor si a invelisurilor protectoare ale nervilor.

publicitate

O prima reteta consta in obtinerea unui amestec dintr-o cana de lapte de soia, doua linguri de seminte de in, si cateva fructe sau legume rosii, precum: sfecla rosie, rodiile, grepfruit rosu. Fructele pot fi proaspete sau congelate. Amestecul actioneaza pe doua cai: proteinele din soia si in determina scaderea colesterolului rau si cresterea celui bun, iar fibrele continute de legume sau de fructe conduc la reglarea valorilor generale ale colesterolului.

Infuzia de frunze de maslin se prepara din 10 frunze de maslin la o cana de apa. Se consuma cate 3 cani pe zi, timp de 3 saptamani, inainte de fiecare masa principala. Frunzele de maslin pot fi procurate din magazinele naturiste.

O alta reteta naturista consta in ceaiul de ventrilica, numita popular soparlica. O puteti culege vara, in lunile iunie- august, din paduri, si puteti sa ii folositi toate partile componente. Ceaiul se prepara in mod obisnuit, adica o lingurita de planta maruntita la o cana de apa. Se consuma doua asemenea cani pe zi, dimineata si seara.

Tinctura de salata verde va poate ajuta, de asemenea, in lupta voastra cu colesterolul. Va puteti cumpara de la magazinele de profil asemenea tinctura sau v-o puteti obtine din produse naturale.

Aveti nevoie de o jumatate de litru de alcool rafinat din cereale si de cca 400-500 g frunze de salata verde, crescuta cat mai ecologic, fara chimicale, care se lasa la macerat timp de 7 zile. Din cand in cand, recipientul trebuie agitat. Tinctura astfel obtinuta se consuma cate 30 de picaturi, de trei ori pe zi, timp de o luna. Daca nu se pot lua simplu, se pot amesteca intr-o cescuta cu putin ceai.

Usturoiul este o alta reteta naturista simpla si la indemana. Unul dintre compusii sai, alicina, responsabila si de mirosul tare neplacut, este cea care ajuta la scaderea colesterolului. Trebuie sa consumati cate un catel de usturoi pe zi, pentru a reduce considerabil nivelul colesterolului.