5 utilizari neasteptate ale cojilor de fructe si legume

Cojile de fructe si legume pe care de obicei le aruncam sunt foarte benefice pentru a face masti naturale anti-imbatranire, dar si pentru alte tratamente de infrumusetare.
5 utilizari neasteptate ale cojilor de fructe si legume

Coaja de pepene verde, un afrodisiac
Coaja de pepene verde are multe beneficii nutritionale: contine nu numai vitaminele C si B6 (benefice pentru piele, imunitate si sistemul nervos), dar poate servi si ca un afrodisiac. Intr-un studiu din 2008 de la Texas A & M University, cercetatorii au descoperit ca coaja de pepene verde are concentratii ridicate de compusul numit citrulina, care ajuta la imbunatatirea circulatiei si relaxeaza vasele de sange.

publicitate

Coaja de banana ca bandaj
Aproximativ 40 milioane de tone de coaja de banana sunt aruncate in fiecare an la nivel mondial, potrivit unui studiu din anul 2013. Dar puteti profita de ea pentru a lustrui pielea (frecati pe exterior pielea cu coaja de banana), vindecarea ranilor (frecati parile unde aveti vanatai si zgarieturi).

Coaja de dovleac, masca pentru fata
Dovleacul este plin de vitamine antioxidante A, C, E si retinoic, facandu-l perfect pentru a prepara o masca. Se amesteca 2 linguri de piure de dovleac cu o jumatate de lingurita de miere, 1/2 lingurita de lapte si 1/4 lingurita de scortisoara. Aplicati si se lasa amestecul pe fata timp de 10 minute inainte de spalare.

Coaja de cartofi, tratament anti-imbatranire
Utilizati cojile de cartofi pentru a elimina cercurile intunecate de sub ochi.

Citeste si: Sucul de ceapa, remediu din bucatarie care previne pierderea parului

Acestea contin ingredientul secret numit catecholase, care este o enzima prezenta in cartofi, care au proprietati de iluminare a pielii. Puneti cojile de cartofi pe ochi timp de 10 minute. Sucul se va infiltra in piele si va face minuni pentru ochii dvs, mai ales daca faceti acest tratament de doua ori pe saptamana.

Foile de ceapa, un agent anti-inflamator
Folie de ceapa sunt bogate in substante nutritive, cum ar fi quercetina, un pigment al plantelor care poate preveni colmatarea arterelor, reducand zaharul din sange si inflamatia. Desi cojile de ceapa nu sunt comestibile, puteti culege in continuare beneficiile pentru sanatate ale acestora prin adaugarea lor in gatirea supelor si tocanelor, doar sa nu uitati sa le eliminati inainte de servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.