Bei apa imbuteliata? Iata 5 motive sa nu mai faci asta

Dezavantajele de a bea apa imbuteliata sunt diverse, insa astazi vom descoperi 5 motive importante pentru a nu mai bea apa imbuteliata.
5 motive sa nu bei apa imbuteliata

1. Calitatea apei imbuteliate are multe regulamente
Exista relativ putine reglementari privind ceea ce contine apa imbuteliata. Un studiu a aratat ca mai mult de o treime dintre brandurile testate contin contaminanti, cum ar fi arsenic si compusi cancerigeni.

publicitate

Oamenii de stiinta au fost de acord, totusi, ca contaminantii sunt in cantitati nesemnificative si toate apele imbuteliate se pot bea in conditii de siguranta. Multi europeni cred ca apele minerale naturale au proprietati medicinale si sunt benefice pentru sanatate.

2. Sticla din plastica prezinta un risc pentru sanatate
Cercetari recente sugereaza ca aceasta problema ar trebui sa fie studiata cu atentie. Studiile au aratat ca substantele chimice numiti ftalati, care sunt cunoscuti ca perturba testosteronul si alti hormoni, se pot infiltra in apa imbuteliata cu timpul.

Un studiu a constatat ca apa care a fost pastrata timp de 10 saptamani, in sticle de plastic, contin ftalati, sugerand ca substantele chimice ar putea veni de la capacul de plastic sau sticla. Industria apei imbuteliate a demarat o campanie de succes care se opune propunerii FDA pentru a stabili o limita legala pentru aceste produse chimice.

3. Apa imbuteliata nu este sanatoasa
O revizuire ce a fost facuta de patru ani in standardele industriei de apa imbuteliata a concluzionat ca nu exista nici o asigurare ca apa imbuteliata este mai sanatoasa decat apa de la robinet.

Citeste si: Radacina acestei plante este mai eficienta decat chimioterapia

4. Sticlele din plastic nu sunt produse durabile
Sticlele de plastic sunt unul din deseurile principale de poluare in rauri si mari si nu se descompun usor, pe langa daunele care apar in ecosisteme. In ciuda eforturilor de reciclare a acestor sticle de plastic, productia creste si astfel face lupta pentru a reduce cantitatea de deseuri tot mai costisitoare.

5. Apa imbuteliata poate contine toxine
Apa este stocata intr-o sticla de plastic, care poate fi foarte periculoasa pentru sanatatea noastra. Dupa cum stim, cele mai multe companii de apa imbuteliata folosesc BPA plastic liber (BPA inseamna Bisfenol A, un produs chimic sintetic folosit in materiale plastice). Dar noi nu stim ca aceste sticle contin alte substante chimice care se pot elibera atunci cand sunt expuse la caldura, sau raman deschise pentru mult timp.

O solutie pentru apa imbuteliata
Adevarata solutie pe termen lung este de a bea apa in conditii de siguranta de la robinet. Cu toate acestea, daca stiti ca aveti o calitate slaba a apei, sau daca doriti sa luati masuri de precautie suplimentare, ar trebui sa cumparati filtre certificate NSF International.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.