Branza feta, beneficii uimitoare pentru sanatate
7 august 2015 // Sanatate
Va place branza feta? Haideti sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele ale acestui tip de branza. De asemenea vom vedea si cateva sugestii cu privire la modul de a include branza feta in meniul de zi cu zi.
Feta este o branza greceasca. Este preparata din lapte de capra sau lapte de oaie, dar de multe ori in magazine puteti gasi si o versiune din lapte de vaca. Branza feta este moale, sarata si conservata in saramura.
Este utila branza feta?
100 g branza feta are aproximativ 264 de calorii, 15 grame grasimi saturate si 14 de grame de proteine. Avand in vedere cantitatea mare de grasimi saturate, persoanele cu un nivel ridicat de colesterol in sange si probleme ar trebui sa o evite in cantitati mari.
Branza feta ofera 15% din cantitatea necesara de calciu pe zi. Aceasta branza contine, de asemenea, cantitati mari de riboflavina, vitamina B12 si fosfor. Vitamina B12 este foarte importanta pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos.
Conform unor oameni de stiinta, o persoana ar trebui sa consume 3 cani de lapte pe zi. Daca nu sunteti un fan al laptelui, il puteti inlocui cu branza feta, cu aproximativ 100 de grame. Feta are aceleasi proprietati benefice ca si 3 cesti de lapte.
Cum sa recunoastem o branza feta buna?
Un lucru bun despre branza feta este ca se face numai din lapte de oaie, poate si cu un pic de lapte de capra. Evitati branza feta din lapte de vaca. Aceasta branza ar trebui sa fie de culoare alba. In cazul in care incepe sa se ingalbeneasca, inseamna acesta a fost tinuta departe de saramura si acest lucru i-a afectat gustul.
Citeste si: Ce se intampla cu corpul tau dupa ce te lasi de fumat?
Pe suprafata fina a branzei feta ar trebui sa fie mai multe gauri mici. Branza feta are o aroma placuta. Este mai bine sa o incercati totusi inainte de a o cumpara. Ea trebuie sa aibe un gust puternic, dar in nici un caz nu trebuie sa fie acra, amara sau fara gust. Daca este posibil, cumparati branza feta din Grecia.
Cum sa includeti branza feta intr-o dieta sanatoasa?
Branza feta contine mai putine calorii si grasimi decat cele mai multe tipuri de branza. Deci aveti posibilitatea sa adaugati branza feta la salate verzi sau alte retete cu legume de vara.
Puteti adauga branza feta peste pui si coaceti in cuptor. Adaugati branza feta la sosuri de lapte pentru mese de vara. Veti obtine un sos delicios cu mai putine calorii.
Uitarea sau demența? Un cercetător în neuroștiințe dezvăluie cele cinci semne pe care nu trebuie să le ignori niciodată...
Uitarea și schimbările bruște de dispoziție se...
Simptome de avertizare a colesterolului ridicat care apar la nivelul picioarelor în timpul exercițiilor fizice...
Dacă are colesterolul ridicat, o persoană riscă...
Te chinui să deschizi borcanele? Iată de ce asta ar putea indica probleme de sănătate mai grave...
Nu reușești să deschizi borcanul de murături oricât...